Foto: Shutterstock

Kulinarski saveti

Ovo su najbolji načini čuvanja hrane

Pravilnim čuvanjem hrane ćete sprečiti njeno brzo kvarenje ili upijanje drugih mirisa

Žena
> 00:00h

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa Ako višak hrane čuvate na pravilan način u frižideru, izbeći ćete njeno brzo kvarenje i upijanje drugih mirisa. Plastične posude su lagane i otporne na udarce. U njima možete kratko držati sveže meso ili ribu i tako ih izolovati od ostalih namirnica. Pri tom ćete biti sigurni i da se neće cediti. Pogodne su i za tvrde namirnice kao što su svež sir koji je još u originalnom pakovanju, zatim za tvrde sireve, isečene suhomesnate proizvode, sitno povrće i voće, poput paradajza, šumskog voća, pečuraka... Preporučljivo je da u njih ne stavljate bilo šta u tečnom obliku, masnoće i vruće namirnice. Posude od stakla su vrlo čvrste i omogućuju sigurno čuvanje svake vrste hrane. Lako se peru i na visokim temperaturama, a jedini im je nedostatak lomljivost. Odlične su za čuvanje hrane sa dosta tečnosti, čak i one koja sadrži masnoće, poput inćuna i tunjevine u ulju, preliva, kuvane hrane... Aluminijumska folija se može upotrebljavati za sve vrste namirnica osim za slanu i kiselu hranu jer so i kiselina rastapaju aluminijum koji tako može da dođe do hrane. Prozirna folija štiti sve namirnice od oksidacije i sušenja i njeme možete prekriti hranu koja je u činijama.

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ: 6 genijalnih trikova s aluminijumskom folijom U kuhinji nema mesta za insekte Zašto ne treba prati sirovu piletinu Najbolji način čišćenja plastičnih posuda Kako da sprečite trovanje hranom