Sve će vam reći odelom

KURIR OTKRIVA TAJNE PORUKE Dobro pogledajte boju sakoa Merkelove u kom će doći u BG! Ako je u bež...

Kada je bila u poseti Grčkoj, imala je svetlo zeleni blejzer, za susret sa Obamom bež, u Japanu je bila u belom, a crvene, ljubičaste i žute sakoe oblači kada je kod kuće - u Nemačkoj

Politika
> 00:00h

BEOGRAD - Nemačka kancelarka Angela Merkel je uvek obučena isto - tu su pantalone ravnih nogavica i produženi sako koji se kopča na tri dugmeta, kratka kosa, diskretan nakit, neupadljiva šminka i ravne cipele.

Njen stil je čak i čuveni modni kreator Karl Lagerfild opisao kao "ok".

Menja samo boje sakoa, u zavisnosti gde ide, sa kime se tog dana susreće i o čemu će razgovarati. Ljubičasti i lila su za manje formalne sastanke, one na kojima nema teških tema.

Bež i belo, oblači kada želi da pošalje poruku mira, plavo kada treba da deluje ozbiljno, ali ne strogo kao u crnom, dok je zelena boja optimizma, ali i smirenosti, ravnoteže.

Kada je bila u poseti Grčkoj, imala je svetlo zeleni blejzer, za susret sa Obamom bež, u Japanu je bila u belom, a crvene, ljubičaste i žute sakoe oblači kada je kod kuće - u Nemačkoj.

Angela Merkel stiže u Beograd u sredu u popodnevnim satima, gde će boraviti dva dana, kada je očekuju susreti sa najvišim srpskim zvaničnicima.

Uveče će biti priređena večera, gde će se po nalogu premijera Aleksandra Vučića, služiti isključivo hrana i pića iz Srbije, od predjela, glavnog jela, deserta, do vina i vode.

Foto: Profimedia

Olbrajtova šalje poruke broševima

Medlin Olbrajt je najpoznatija političarka koja je skrivene poruke sagovornicima pokazivala raznim broševima.

"Neke broševe je nosila iz političkih, a neke iz ličnih razloga. Iz političkih razloga, najpoznatiji je primer broša u obliku zmije. Posle prvog sastanka sa Sadamom Huseinom, čula je da je izjavio da je slična opasnoj zmiji. Na drugom sastanku sa njim, Medlin Olbrajt je nosila broš u obliku zmije. Verujem da taj primer postavlja osnovu celoj zbirci njenih broševa", kaže direktorka izložbe Olbrajtovih broševa.