Foto: AP

Novak ulazi kao favorit u ovaj meč

(VIDEO) GALSKI PETAO SPREMAN ZA LONAC: Đoković ima poseban motiv da pobedi Gaskea

Đoković i Gaske su odigrali 12 međusobnih duela u karijeri, a Novak vodi 11:1 u pobedama

Tenis
> 17:18h

LONDON - Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković igraće u petak protiv Franczuza Rišara Gaskea u polufinalu Vimbldona. Đoković je u četvrtfinalu pobedio Marina Čilića, dok je Gaske napravio veliko iznenađenje i savladao u pet setova Stena Vavrinku. Gaske je nedavno napunio 29 godina, a profesionalni teniser je od 2002. godine. On je trenutno 20. teniser sveta, a najbolji plasman u karijeri mu je bilo sedmo mesto u julu 2007. Francuz je i 2007. igrao u polufinalu Vimbldona, a tada je poražen od Rodžera Federera.

Foto: Reuters

Gaske je u karijeri osvojio 12 ATP titula, a 2004. je u paru sa Tatjanom Golovin osvojio trofej u miks dublu na Rolan Garosu. Đoković i Gaske su odigrali 12 međusobnih duela u karijeri, a Novak vodi 11:1 u pobedama. Prvi put su igrali u Estorilu 2007, a poslednji put pre nekoliko nedelja na Rolan Garosu.

http://www.youtube.com/watch?v=nuQ-eNzZjpY

Srbin i Francuz su odigrali uoči starta Vimbldona i revijalni meč u Stouku. Gaske je jedini put pobedio Đokovića na Masters kupu 2007.

http://www.youtube.com/watch?v=5dwX2zMcINI
http://www.youtube.com/watch?v=fL7CDF9iM3o
Prvi reket sveta ima poseban motiv da savlada Gaskea, koji je pre nekoliko meseci izjavio da Đoković igra dosadan tenis. Novak je najavio novu pobedu protiv Gaskea. "Veliki uspeh Gaskea je to što je uspeo da u pet setova pobedi Vavrinku koji je u neverovatnoj formi. Mislim da je najveća razlika između Rišara danas, u odnosu na pre nekoliko godina, u njegovoj formi. Mislim da je mnogo napredovao. Čuo sam da je naporno radio kako bi bio u dobroj formi i sreman za velike domete i sad mu se to isplaćuje. Rišar je u polufinalu s razlogom. Očekujem neizvestan meč sa njim, on igra raznovrsno, dobro i u odbrani i u napadu, unapredio je svoj servis, daću sve od sebe", rekao je Đoković.
Foto: Reuters

Gaske kaže da se neće unapred predati. "Moram da odigram dobro, da pokušam da budem agresivan. Igrali smo u Parizu, i tada sam pokušavao da kontrolišem igru. Naravno, on je odigrao mnogo bolje od mene, a ja nisam ni osvojio mnogo gemova u tom duelu. Ne sećam se rezultata, ali je to bio težak poraz. Želim da uživam u trenutku i pokušam da prođem u finale. Novak je favorit i svi to znaju. Ali, ja želim da iskoristim svoju šansu i videćemo šta će se desiti", rekao je francuski teniser.