Foto: Fonet

Skandal: Poslanik SPO ugrozio bezbednost srpskog parlamenta

KUPLERAJ U PARLAMENTU: Manekenka ubica dolazila u Skupštinu kod ljubavnika!

Slobodanku Tošić, manekenku osumnjičenu za učešće u pet ubistava, Žika Gojković dovodio u najviše zakonodavno telo

Politika
> 00:00h

BEOGRAD - Poslanik SPO Žika Gojković se sa manekenkom i bivšom Plejbojevom zečicom Slobodankom Tošić, osumnjičenom za učešće u pet ubistava i milionske pljačke, viđao i u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije, saznaje Kurir! Naime, Gojković - koji je i član skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, pa prema tome i treba da više od drugih poslanika vodi računa s kim se sastaje - kontroverznu misicu iz BiH je zvao da ga poseti i u ovoj važnoj državnoj instituciji. Priznao Naša saznanja potvrdio je i sam Gojković. - Mislim da jeste bila u Skupštini, jednom ili dvaput. Ne znam, ne mogu da se setim - rekao je Gojković. On nije mogao da se seti ni kada je to bilo, a nije želeo da otkrije ni šta je Tošićeva, koja se trenutno nalazi u pritvoru u BiH, tražila u srpskom parlamentu i da li smatra da je njena poseta ovoj ustanovi primerena. - Ne želim ništa više da komentarišem na tu temu. Ako sam na bilo koji način ugrozio bezbednost države i ako predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove smatra da treba da se povučem, ja ću se povući - rekao je Gojković. S druge strane, Marija Obradović, predsednica odbora čiji je Gojković član, ogradila se od ovog slučaja rekavši da protiv Gojkovića ne postoje nikakvi konkretni dokazi osim „medijskih napisa“. - Ne postoji nikakav konkretan dokaz da je Gojković počinio bilo kakav prestup. Ukoliko se tako nešto pojavi, Odbor će razmotriti taj slučaj - rekla je Obradovićeva i dodala da je Gojković vrlo posvećen i aktivan član Odbora i da nema nikakve zamerke na njegov rad. Stručnjak za bezbednosti i nekadašnji radnik DB Božidar Spasić kaže za Kurir da ulazak misice u Skupštinu zahteva hitnu reakciju nadležnih službi i istragu.

Dolazile i striptizete - Tošićeva je tokom boravka u Skupštini mogla da snimi ili čak ukrade neki materijal. Ovaj slučaj je pokazao da, bez obzira na to što u Skupštini postoje kamere, radari i metal-detektori, u nju može da uđe ko hoće, odnosno da je ta, jedna od najvažnijih državnih institucija, potpuno nebezbedna. U Velikoj Britaniji, Nemačkoj i drugim razvijenim zemljama poslanici su podnosili ostavke i za mnogo manje skandale - kaže Spasić, koji smatra da je Tošićeva preko Gojkovića najverovatnije pokušala da stekne kontakte i ostvari uticaj i na ljude u državnom aparatu. Inače, pored misice koja se sumnjiči za ubistvo, u Skupštinu pokušala je da uđe i jedna prostitutka. Naime, skupštinsko obezbeđenje pre pet godina sprečilo je prostitutku Suzanu P. da uđe u parlament. Suzana, za kojom je bila raspisana i poternica zbog bavljenja prostitucijom, na ulazu je rekla kako ide u posetu kod poslanika SRS Sulejmana Spaha. Međutim, ovaj kontroverzni poslanik, poznat i po tome što je uhvaćen u raskalašnom provodu s razgolićenim plesačicama noćnog kluba, to je negirao.

SLOBODANKA TOŠIĆ (29) - 3. jula 2015. izručena je pravosuđu BiH iz Hrvatske

- Poznata je po učešću na takmičenju za mis BiH, gde je 2005. godine izabrana za mis fotogeničnosti

- Bila je Plejbojeva zečica

- Učestvovala je i u rijaliti šou programu „Survajver“

- Jedna je od 24 optuženih u predmetu „Lutka“ - Optuženima u predmetu „Lutka“ sudi se za krivična dela organizovanog kriminala, odnosno teška ubistva, milionske oružane pljačke, razbojništva, pranje novca...

OPTUŽENI U PREDMETU „LUTKA“ SUMNJIČE SE I ZA: PLJAČKE 2005 - Prema optužnici, grupa je odgovorna i za pljačku transporta novca Pavlović internešenel banke iz Bijeljine, počinjenu presretanjem vozila koje je prevozilo novac, kad je otuđeno oko 1,8 miliona KM 2005 - Pokušaj pljačke novca iz Nove banke a. d. Bijeljina u Sarajevu, u iznosu od oko 2,2 miliona KM. Tada su čuvari koji su prevozili novac, nakon što je na njih pucano, upotrebili oružje i u razmeni vatre ranili pljačkaše, koji su potom pobegli u pravcu Sarajeva TEŠKA DELA 2006 - Tošićeva je kao devojka Darka Eleza, jednog od optuženih, osumnjičena da je učestvovala u pokušaju ubistva Đorđa Ždrala. Njega je, prema optužnici, Tošićeva odvela na mesto na kojem je pokušana njegova likvidacija 2007 - Grupa „Lutka“ tereti se i za teško ubistvo Borisa Govedarice, koje je izvršeno sa dve automatske puške, kao i za ubistvo Zorana Goluba u kafiću „Sport“ u Sarajevu, kad je iz automatskog oružja ispaljeno više od 40 metaka 2008 - Ova grupa je, kako se sumnjiči, odgovorna i za ubistvo Vladimira Mačara u Palama, koji je ubijen eksplozivnom napravom montiranom na ranije ukradeno vozilo. Tom prilikom smrtno je stradao i Milan Vlaškić, a teško je ranjen slučajni prolaznik Rade Magazin, koji je od povreda preminuo

REAGOVANJA /POLITIČARI O SKANDALOZNOM PONAŠANJU GOJKOVIĆA/ Aleksandra Jerkov, DS NENORMALNO Dolazile su u Skupštinu i prostitutke i Miladin Kovačević kao počasni gosti i raznorazni fašisti, tako da nije normalno, ali nije ni prvi put da se tako nešto dešava. Zoran Babić, SNS BOLJE DA ĆUTIM Mnogo toga je bilo izrečeno, ali ne bih govorio o ovom slučaju. Otvoren sam da govorim na sve teme, ali ne bih o ovome, razumećete me. Zoran Krasić, SRS NIJE MI DUHOVITO Toliko je to meni periferno da čak nemam ni duhovit odgovor. Inače, tog Žiku znam iz Skupštine i mislio sam da je završio političku karijeru kad je donet Zakon o restituciji. Janko Veselinović, samostalni poslanik NADLEŽNI DA REAGUJU To bi trebalo da ispitaju nadležni organi jer je prosto neverovatno da u Skupštinu Srbije tako može da se uđe.