ŠTA SE GUGLA U AUSTRIJI

INTERNET IM RAZBIO SAN: Traže vanzemaljce po celu noć!

Strah od bolesti je takođe pojačan noću, jer se tada više traga za odgovorima o opasnim obolenjima i poremećajima

Austrija
> 11:06h

BEČ - Austrijanci su od ranog jutra na svojim računarima ili "pametnim" telefonima. Najnovije istraživanje "Google Trends", pokazalo je da oni ne mogu bez ovih "igračaka", ali i još dosta zanimljivih saznanja.

Ustanovljeno je da su većina umreženih građana Austrije ranoranioci, barem kada je reč o traganju preko Gugla. Naime već u 05.32 ujutru veliki broj njih već "gugla" vesti, a u 06.24 ih posebno zanima vremenska prognoza. Tokom noći, između 22.30 i 05.30, relativno je mnogo guglanja na filozofske teme, ali i traganja za nelegalnim ili sumnjivim sadržajima, te potraga za "vanzemaljcima" i sličnim temama i misterijama.

Strah od bolesti je takođe pojačan noću, jer se tada više traga za odgovorima o opasnim obolenjima i poremećajima. "Lekar" se preko mreže pojačano traži već 07.30 sati ujutro.

Oni koji su na fejsbuku hrle da vide šta je novo već od 05:16, da bi kasnije tokom (radnog) dana prisutnost na fejsbuku opadala, sve do uveče kada je ponovo u špicu. Drugačiji je ritam kod socijalnih mreža kao što je, na primer, Instagram (platforma za fotografije). Vrhunac aktivnosti na Instagramu je kasno uveče i oko ponoći, između 22.30 i 01.30 sati.

U školskim danima, između 07.30 i podneva na Istagramu vlada apsolutno mrtvilo, kao i na drugim popularnim mrežama za decu i omladinu ("Selfie", "Minions", "One Direction", "Minecraft" itd).