Foto: Profimedia

Tužilac tražio da idu u zatvor

PROŠLI SA PACKAMA: Bojinović i Karabatići proglašeni krivima i dobili samo novčane kazne

Srpski rukometaš mora da plati 30 hiljada evra, a braća Karabatić deset, odnos 15 hiljada zbog nameštanja utakmice 2012. godine

Ostali sportovi
> 22:58h

Poznati rukometaši Nikola Karabatić, Mladen Bojinović i ostali osumnjičeni da su učestvovali u prevari danas su proglašeni krivima i određene su im kazne.

Tadašnji igrači francuskog Monpeljea proglašeni su krivima za nameštanje utakmice sa Sesenjonom 2012. godine na koju su u kladionicama uložili pare i tako mnogo zaradili.

Doduše, kazne su blage u odnosu na one koje je tražio tužilac. On je zahtevao da krivci idu u zatvor. Međutim, ne samo da rukometaši neće iza rešetaka već su kažnjeni sa samo 30.000 evra Mladen Bojinović, 10.000 evra Nikola Karabatić, 15.000 evra Nikolin brat Luka... To je značajno manje od zahetava tužilaštva.

Inače, tokom sudskog postupka bivši srpski reprezentativac Mladen Bojinović je označavan kao "glavni krivac".

Podsetimo, sporna utakmica nije imala rezultatsku važnost za Monpelje, jer je već bio obezbedio titulu prvaka Francuske, ali je ipak bio veliki favorit. I vodio je na poluvremenu, ali je u nastavku ipak izgubio 28:31. Najveće uplate kladionice su imale upravo u poluvremenu, na pobedu autsajdera Sesenjona.