Foto: Facebook

Diže tenzije

ALBANAC KOJI JE UNEO DRON PROVOCIRA: Ismail Morina huška zemljake uoči gostovanja Srbije

Morina je sa oduševljenjem dočekao odluku Suda za sportsku arbitražu u Lozani (CAS)

Fudbal
> 00:00h

TIRANA - Albanac Ismail Balist Morina za koga se sumnja da je postavio dron zbog kojeg je prekinuta utakmica kvalifikacija za EP između Srbije i Albanije 14. oktobra prošle godine u Beogradu, nastavio je sa provokacijama.

Morina je sa oduševljenjem dočekao odluku Suda za sportsku arbitražu u Lozani (CAS). CAS je ranije danas preinačio kazne Evropske fudbalske unije (UEFA) za prekinutu utakmicu Srbije i Albanije, tako da je meč sada registrovan službenim rezultatom 3:0 za Albaniju. UEFA je prvobitno registrovala meč službenim rezultatom 3:0 za Srbiju zato što reprezentacija Albanije nije htela da nastavi meč nakon prekida izazvanog neredima koji su nastali zbog drona sa zastavom tvz. velike Albanije sa Ismailom Đemalijem i Preko Cali. Ova dva albanska političara su bili začetnici ideje velike Albanije.

Morinaj koji se javno hvalio da je postavio i, između ostalog, upravljao dronom. On je na društvenim mrežama pozvao na proslavu povodom odluke Suda u Lozani. Morinaj je ponovo postavio zastava tvz. velike Albanije i pozvao se na 28. novembar 1912. kada je u Valoni usvojena Deklaracija o nezavisnosti Albanije. Predsednik Fudbalskog saveza Albanije Armand Duka pozdravio je odluku Suda za arbitražu u sportu. "Osvojili smo važne bodove, ali, kao što smo isticali do sada, najvažnije je da je pobedila pravda i da je samim tim pobedio i fudbal. Ovo je rezultat duge pravne borbe, koja je zahtevala posvećenost, energiju i ozbiljnost. Za nas je bilo najvažnije da dobijemo pobedu. Bez obzira na kazne, Fudbalski savez Srbije i fudbalska javnost u ovoj zemlji su profitirale od ove odluke jer se to desilo u Beogradu. I to nema veze sa utakmicom", rekao je Duka. Odluku CAS-a su prokomentarisali i brojni albanski fudbaleri, koji su žestoko provocirali i vređali Srbiju. Srbija će 8. oktobra gostovati u Albaniji.