Foto: AP

Nekad bilo...

PRE DESET GODINA: Evo šta je Novak pričao o Federeru, tenisu, planovima...

Pre jedne decenije tada momak od 17 godina probijao se u svetski vrh i na interesantan način govorio o onome što je tada stajalo ispred njega

Tenis
> 22:50h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, danas je trostruki osvajač Vimbldona, a pre jedne decenije je kao dečak, koji krči put ka svetskom vrhu, govorio tenisu, planovima za budućnost, ciljevima i željama...

Podsećamo na neke zanimljive Novakove odgovore. Gde vidiš sebe za deset godina (2015)? - Na jahti, negde na Azurnoj obali, u lepom društvu, s prijateljima i svoja dva brata. Koga ne bi poveo na pusto ostrvo? - Nijednu domaću estradnu pevačicu. Koje boje je sreda? - Crvene, to mi je omiljena boja. Zašto su teniske loptice žute? - Da se razlikuju od košarkaške. Da nisu žute, bile bi? - Crvene. Da možeš da budeš životinja, koja bi bio? - Lav, car životinja. Uživao bih u životu. Zašto pauk ima osam nogu? - Nije dovoljno trenirao. Ko bi te igrao na filmu? - Kijanu Rivs. Kada bi mogao da uradiš nešto a da ne budeš kažnjen, šta bi uradio? - Gađao bih sudiju loptom kad me iznervira i srušio ga sa sudijske stolice. Šta pevušiš u poslednje vreme? - „Ženu bez imena“ od Vlade Georgieva. Pre toga sam pevušio od Fifti Sent „In Da Club“. Koja ti je prva asocijacija na tenis? - Trening. Kako bi izgledao da si vanzemaljac? - Imao bih veliku glavu, a telo kao robot. Kada bi jedan dan vladao svetom, šta bi uradio? - Ukinuo bih cigarete.

MENJAO BIH SE S ENRIKEOM IGLESIJASOM

Kada si otkrio da ćeš biti teniser? - Kada sam imao četiri godine. S kim bi promenio mesto da možeš, makar na pet minuta? - S nekom velikom pop zvezdom. Na primer, Enrikeom Iglesijasom, ali ne zbog Kurnjikove.

Čiji broj telefona bi voleo da imaš u imeniku? - HalI Beri. S kim bi izašao u provod: Šarapovom, Dementijevom ili Kurnjikovom? - Sa Šarapovom. Ona mi je vršnjakinja i mislim da bi bilo zanimljivo.

Kurir sport / Huper - Yugopapir