Foto: Kurir (marina Lopičić)

Kavga ispred sudnice

(FOTO) MAKLJAŽA U PALATI PRAVDE: Masovna tuča na suđenju za pokušaj ubistva Nikole Sandulovića

Prvo su se ispred sudnice potukli Nikola Sandulović i Zoran Tešić, da bi potom usledila opšta tuča. Učesnike tuče jedva je razdvojila sudska straža

Crna Hronika
> 00:00h
FOTO: Kurir (marina Lopičić)
FOTO: Kurir (marina Lopičić)
FOTO: Kurir (marina Lopičić)
FOTO: Kurir (marina Lopičić)
FOTO: Kurir (marina Lopičić)
FOTO: Kurir (marina Lopičić)
FOTO: Kurir (marina Lopičić)
FOTO: Kurir (marina Lopičić)
FOTO: Kurir (marina Lopičić)
FOTO: Kurir (marina Lopičić)
FOTO: Kurir (marina Lopičić)
FOTO: Kurir (marina Lopičić)
FOTO: Kurir (marina Lopičić)
FOTO: Kurir (marina Lopičić)

BEOGRAD - Ponovljeno suđenje za pokušaj ubistva Nikole Sandulovića koje je trebalo da se održi danas u 10 sati u Palati pravde nije ni održano zbog masovne tuče ispred sudnice.

Kako Kurir saznaje, prvo su se ispred sudnice potukli Nikola Sandulović i Zoran Tešić, da bi potom usledila opšta tuča u koju su se uključili i svi njihovi prijatelji, koji sud došli da prate ročište.

U opštoj makljaži navodno je Tešić nekoliko puta udario Sandulovića. Učesnike tuče jedva je razdvojila sudska straža, a potom ih je privela policija u stanicu Savski venac.

U ovoj masovnoj tuči nije bilo povređenih jer je na svu sreću sudska straža munjevito reagovala i sprečila teže incidente, pa nije bilo potrebe da intervenišu lekari.

Povodom ovog incidenta oglasila se i Republikanska stranka saopštenjem u kome navodi da je Nikola Sandulović završio u Urgentnom centru, da se dobro oseća, kao i da nije bio priveden.

Takođe Republikanska stranka je navela da je Sandulović napadnut u "Palati pravde" dok je mirno sedeo ispred sudnice i čekao da ročište počne.

- Kao i svaki građanin, Nikola Sandulović mirno je ispred sudnice čekao da ročište počne, kada je iz neobjašnjivih razloga, prvooptuženi Tešić počeo sa verbalnim napadima na njega. Ne obazirući se na napade Sandulović je krenuo ka sudnici, kada ga je prvooptuženi Tešić i fizički napao, saopštila je Republikanska stranka.

- Ponovljeno suđenje optuženima za pokušaj ubistva Nikole Sandulovića danas nije održano zbog masovne tuče koja se dogodila ispred sudnice u Palati pravde neposredno pred početak suđenja, koje je bilo zakazano za 10 sati. Do incidenta je došlo kada su se sukobili prvooptuženi za pokušaj ubistva Zoran Tešić i Sandulović, a potom je usledila tuča nekoliko Tešićevih i još dva Sandulovićeva prijatelja, saopštio je Viši sud.

Portparol Višeg suda u Beogradu Tanja Koljenšić rekla je da je do incidenta došlo neposredno pre prozivanja za ulazak stranaka u sudnicu, oko 9 i 55 sati.

Učesnike tuče je razdvojila sudska straža, a potom ih je preuzela policija iz Savskog venca čije su patrole došle na lice mesta, dodala je Koljenšić.

O incidentu je, kako je navela, obavešten postupajući sudija, a suđenje je odloženo na neodređeno vreme.

Podsetimo početkom aprila 2013. godine Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je Zoran Tešić bio osuđen na sedam godina zatvora zbog pokušaja ubistva Nikole Sandulovića, podmetanjem eksploziva pod njegov automobila 18. januara 2010. i naložio da mu se ponovi suđenje.

Ovom sudskom odlukom ukinuta je i oslobađajuća presuda i naloženo novo suđenje Draganu Ražnatoviću, Milošu Ristanoviću i Dragosavu Pejiću, koji su optuženi za krivično delo izazivanja opšte opasnosti.

Svi se brane sa slobode, pošto im je u toku prvostepenog suđenja Viši sud ukinuo pritvor.

Optužnica tereti Tešića i ostalu trojicu optuženih da su pored Sandulovića, s umišljajem, pokušali da ubiju i Petra Jovanovića, Tomicu Tepavca i Vladimira Đurića.

Sandulović, koji je svojevremeno bio šef obezbeđenja premijera Zorana Đinđića, u toj ekspoziji je zadobio tešku povredu, kada ga je detonacija izbacila iz automobila, dok su trojica njegovih prijatelja lakše povređeni.

Optuženi su na početku suđenja, u aprilu 2012, negirali krivicu za pokušaj ubistva Sandulovića, odnosno za pokušaj teškog ubistva i izazivanje opšte opasnosti.

(J.S.)