Foto: Printskrin

Krvava poruka

JEZIVI DETALJI: Islamisti likvidirali svetskog kik-boks šampiona sa Kosova zbog pokušaja bekstva

Gaši je dvostruki svetski šampion u tajlandskom kik-boksu, a živeo je u Nemačkoj sa ženom i dve ćerke. On je napustio porodicu i u januaru ove godine se priključio Islamskoj državi

Ostali sportovi
> 00:00h

ALEP - Kik-bokser sa Kosova Valdet Gaši (29) ubijen je u Siriji od strane pripadnika "Islamske države", jer je navodno pokušao da pobegne. Gaši je dvostruki svetski šampion u tajlandskom kik-boksu, a živeo je u Nemačkoj sa ženom i dve ćerke. On je napustio porodicu i u januaru ove godine se priključio Islamskoj državi. Vest o ubistvu Gašija pojavila se pre dve nedelje kada je njegova porodica za švajcarsku televiziju izjavila da je Valdet poginuo, ali nije bio poznat tačan uzrok njegove smrti.

http://www.youtube.com/watch?v=EHSm3NyMXhg
Međutim, pojedini svetski mediji sada prenose da su Gašija ubili pripadnici Islamske države, jer je navodno pokušao da dezertira i da pobegne iz Sirije. Albanski kik bokser se navodno pokajao što je došao da ratuje u Siriju i da navodno to nije što je on očekivao od Islamske države. Međutim, fanatici iz Islamske države mu nisu oprostili izdaju i odlučili su da ga likvidiraju. Jedna od organizacija koja se bavi ljudskim pravima u Siriji (SORH) prenosi nezvanične informacije da je Gaši uhapšen pri pokušaju bekstva iz sirijskog grada Manbej. Ovi izvori navode da su pripadnici Islamske države prvo uhapsili, a onda ubili Gašija.
http://www.youtube.com/watch?v=RGZzIKpSKZo
Pojedini drugi izvori navode da se Albanac navodno još nalazi u Alepu i pokušava da pobegne. On je u intervju za neke televizije pre nego što je otišao u Siriju rekao da "pokušava da izgradi modernu kalifatsku drzavu u Siriji". "Ako umrem učinivši dobro, sigurno je da ću biti radostan", podsetili su mediji na njegov intervju.
http://www.youtube.com/watch?v=KzM322ntxRU