Foto: Zorana Jevtić

Izdavačka kuća „Konras“

BUNT: Tasovče, udelio si nam sirotinju, uzmi je za frizuru

Koristimo priliku da se zahvalimo gospodinu Tasovcu i njegovim prethodnicima, gospodi Brajoviću, Bradiću i Petkoviću na nesebičnom doprinosu gašenju magazina Zenit

Društvo
> 16:10h

BEOGRAD - Izdavačka kuća „Konras“ odriče se skromnih 110.000 dinara dobijenih od Ministarstva kulture i poklanja ih frizeru ministra Ivana Tasovca! - Mislimo da frizura gospodina Tasovca na mnogo verniji način predstavlja srpsku kulturu nego što to čine magazin Zenit ili izdanja naše izdavačke kuće. Takođe, koristimo priliku da se zahvalimo gospodinu Tasovcu i njegovim prethodnicima, gospodi Brajoviću, Bradiću i Petkoviću na nesebičnom doprinosu gašenju magazina Zenit. Kao, uostalom, i srpske kulture - navodi se u dopisu koji je „Konras“ uputio Ministarstvu kulture. Srđan Stanišić, direktor izdavačke kuće, brine da suma od 110.000 dinara neće dugo potrajati ministru: - Obavili smo naučnu ekspertizu i u razgovoru s nekoliko frizera utvrdili da za tu vrstu frizure, koja mora redovno da se održava, treba mnogo novca. Mi smo naš doprinos kulturi dali i sada možemo u miru da nestanemo. Magazin Zenit za 2015. godinu je od Ministarstva kulture dobio 100.000 dinara, a na konkursu za otkup knjiga za javne biblioteke od „Konrasa“ otkupljeno 30 primeraka knjige „Četiri eseja o dobroti“ za 10.000 dinara.

Nejednaki aršini SUZANA DOBILA PET PUTA VIŠE Ministarstvo kulture je za ozbiljno delo izdavačke kuće „Konras“ dalo pet puta manje novca nego za otkup knjige Suzane Mančić. Na sramnom otkupu knjiga za javne biblioteke više od 200.000 dinara iz budžeta dato je za biografiju nekadašnje loto devojke, Marije Šerifović, Mateje Kežmana i Lotara Mateusa.