Foto: Profimedia

Težak ispad našeg trofejnog plivača u Americi

MILORAD ČAVIĆ TUKAO ČOVEKA PRED CRKVOM: Odlepio zbog Felpsa!

Nije istrpeo provokacije Milorad išamarao našeg čoveka ispred srpske pravoslavne crkve u San Dijegu jer mu je ovaj rekao da treba da se stidi što je izgubio od Felpsa na OI 2008. godine

Ostali sportovi
> 00:00h

Milorad Čavić, najbolji srpski plivač svih vremena, nalupao je šamare našem čoveku koji živi i radi u Americi, saznaje Kurir. Incident se dogodio krajem juna ispred Srpske pravoslavne crkve u San Dijegu, a isprebijani srpski državljanin je čak zatražio lekarsku pomoć. Kratak fitilj Proslavljenom sportisti je prekipelo kada ga je neimenovani gastarbajter zadirikivao što je izgubio od Amerikanca Majkla Felpsa u trci na 100 metara leptir stilom na Olimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu. - Sve se odigralo ispred naše pravoslavne crkve u San Dijegu, koja je organizovala događaj za srpske đake. Među ljudima koji su pozvani da uveličaju događaj bio je i Milorad Čavić. On je došao i srdačno se pozdravio sa decom, sveštenicima i okupljenim ljudima. Bio je raspoložen sve do trenutka kada je jedan čovek iz mase počeo da ga provocira i zadirkuje - priča naš sagovornik i nastavlja:

Nedostupan - Isprebijani momak prišao je Čaviću i rekao mu da treba da se stidi što je izgubio od Amerikanca. Milorad je pokušao da izbegne razgovor s njim, a pošto je ovaj nastavio da ga provocira, Čavić je poludeo i nalupao mu šamare. Strasti su smirili sveštenici, a intervenisala je i policija. Očigledno da je plivaču to i dalje boljka kada je pao na provokaciju, posebno jer je ta trka ostala jedna od najvećih enigmi modernog sporta, pošto je opšti utisak bio da je Milorad pobedio - završava sagovornik. Kurir je juče pokušao da dobije Čavića, ali je njegov telefon bio nedostupan.

DRUGI ČOVEK Čavić se Ne snalazi u penziji MALERIMA NEMA KRAJA Iako je kroz karijeru doneo mnogo radosti našem narodu, Milorad Čavić se može smatrati prilično maleroznim sportistom. I ne samo sportistom, jer su ga razne neprijatnosti pratile kroz život i po završetku karijere. Pored već čuvene krađe medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu, kada je jasno pobedio Majkla Felpsa a dodeljeno mu je srebro, Miloradu su oduzeli i medalju u Ajndhovenu zato što je na pobedničko postolje izašao u majici sa natpisom „Kosovo je Srbija“. Kada je reč o životu nakon karijere, ni tu mu nije baš sve išlo kako treba. Tako je recimo njegova veza sa odbojkašicom Ivanom Ðerisilo brzo okončana, demolirali su mu auto u Kragujevcu, u tom gradu je pokrenuo i plivačku akademiju, ali ju je posle samo godinu i po dana zatvorio... Razlog je, naravno, ekonomske prirode, odnosno izostanak sredstava iz budžeta samog grada koja je trebalo da dobije. U poslednje vreme se baš ugojio.

O MILORADU ČAVIĆU - kažnjavan zbog majice „Kosovo je Srbija“ - uselio se u stan sa Ivanom Ðerisilom, pa raskinuo vezu s odbojkašicom i napustio stan - demolirali mu auto u Kragujevcu - neuspeo pokušaj vođenja škole plivanja u Kragujevcu - drastično se ugojio

Sportisti nasilnici /Čavić nije jedini MILADIN TABADŽIJA PRVE KLASE Miladin Kovačević je u Americi tokom studija na koledžu 4. maja 2008. brutalno pretukao Brajana Štajnhauera i naneo mu teške povrede. Košarkaš je uspeo da pobegne iz SAD, zbog čega je Srbija platila milion dolara odštete. MILOJE I DŽO MORALI NA SUD Košarkaš Partizana Dejan Milojević i igrač Hemofarma Džo Vukosavljević bili su inicijatori tuče 2005. godine u dvorani Pionir. U ceo metež uključili su se i ostali akteri tog meča, taj duel je čak završio na sudu, ali su svi oslobođeni. U tom okršaju bilo je i pucanja arkade, ali na sreću, niko nije imao ozbiljniju povredu. MARIĆ I KATIĆ KAO BOKSERI Košarkaši Partizana i Hemofarma bili su akteri žestokog incidenta u finalu plej-ofa 2010. godine. U tuči su učestvovali igrač crno-belih Aleks Marić i Hemofarma Raško Katić. Sevale su pesnice na sve strane, a u ceo incident uključili su se i drugi igrači, kao i stručni štabovi oba tima. KRSTIĆ STOLICOM NA GRKA Meč košarkaša Srbije i Grčke na Akroplj kupu u Atini imao je krvav kraj. Prvo su se zakačili Focis i Teodosić, da bi se u tuču uključio i Nenad Krstić, koji je udario centra Grčke, a potom stolicom gađao Burusisa. Naš kapiten je završio u policiji, ali nije podneta nijedna krivična prijava. ŠEFIK PREBIO ŠAPIĆA Ozbiljnu tuču imali su vaterpolisti Srbije Aleksandar Šapić i Denis Šefik. Njih dvojica su se potukla u Pekingu na Olimpijskim igrama 2008. godine. Šefik je povredio šaku, dok je Šapić povredio nogu, a čak mu je i fibula operisana.