Foto: Fonet

Šta se dešavalo na sednici Vlade Srbije

OTKRIVAMO: Premijer ribao ministre, Dačić terao MMF iz Srbije!

Šef Vlade propitivao članove kabineta kako im ide usklađivanje sa zakonima EU, dok se lider SPS ostrvio na predstavnika MMF

Politika
> 15:28h

BEOGRAD - U Nemanjinoj 11 juče je bila burna sednica Vlade! Prema tvrdnjama našeg izvora, premijer Aleksandar Vučić je preslišavao ministre dokle je ko od njih stigao sa usaglašavanje zakona sa EU propisima, a šef diplomatije Ivica Dačić je rekao da bi voleo da što pre vidi leđa MMF, i to dok je predstavnik MMF prisustvovao sednici! U preslišavanju je, prema tvrdnjama naših izvora, najgore prošla ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković jer je u najvećem zaostatku. Bez protekcije - Vučić je na sednici Vlade propitivao ministre da vidi dokle su stigli i ispostavilo se da kaskaju s poslom. Generalno, kasni se, ne mnogo, mesec-dva, ali problematično je što Snežana Bogosavljević Bošković ništa nije uradila! Vučić ju je pitao zašto je to tako, a ona je odreagovala kao i uvek - zbunjeno. Rekla je da ne zna, ali da se radi na tome - kaže izvor Kurira.

Ovoj sednici prisustvovao je i predstavnik MMF zbog privatizacija i fiskalne konsolidacije, a i njemu je priređeno „iznenađenje“. Veća kontrola - Dačić je poručio da bi želeo da MMF vidi leđa što pre. I sve to dok je predstavnik MMF bio u sali. Ministri su samo ćutali, ali mu je Vučić kazao da nema takvo mišljenje i da je on sam tri puta veći MMF od samog MMF - kaže naš izvor i dodaje: - Vučić je kazao da je bolje da ima što više kontrola kako bi se ispravile greške i propusti koji su pravljeni u prošlosti. Dačić je u razgovoru za Kurir potvrdio naša saznanja: - Reagovao sam tako zato što MMF ima misije samo u zemljama u kojima je kriza. Portparol Ministarstva poljoprivrede tvrdi da njihov resor ne kasni sa usklađivanjem zakona te da ministarki niko nije držao bukvicu.

Nije jedina I KORI KASNILA SA ZAKONIMA Kori Udovički, ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu, kako je Kurir već pisao, mnogo je kasnila sa usvajanjem zakona koji su u njenoj nadležnosti. Bilo je ozbiljnih naznaka da se neće na vreme naći u proceduri, što joj je prilikom sednica i ukazivano.