Animozitet

FEDERER NE VOLI ĐOKOVIĆA NI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Ne može Novaka da vidi ni na slici!

Švajcarac na Instagramu ne prati prvog reketa sveta, dok najbolji teniser na ovoj društvenoj mreži redovno gleda slike svog velikog rivala

Tenis
> 00:00h

Švajcarski teniser Rodžer Federer definitivno ima nešto protiv prvog reketa sveta Novaka Ðokovića. Da postoji nešto, uverili smo se bezbroj puta, a jedan od takvih primera je i društvena mreža Instagram. Naime, iako srpski teniser prati svoga velikog rivala na terenu, to nije slučaj sa Švajcarcem, koji očigledno nema nameru da bude prijatelj preko te mreže s Noletom. Lažni prijatelji Ali zato voli da prati slike nekih drugih tenisera, poput Stana Vavrinke, braće Brajan, Grigora Dimitrova, Miloša Raonića, Džona Iznera, Tomaša Berdiha... Iako Federer konstantno u medijima priča da su on i Novak u dobrim odnosima i da ga izuzetno ceni, u praksi je sasvim drugačija situacija. Čovek bez manira To se može primetiti na svakom koraku. U izjavama uvek je potcenjivao Ðokovića, govorio o njemu kao nekome ko navodno nije dorastao rezultatima koje ostvaruje. Poslednji u nizu gafova dogodio se posle finala Vimbldona, kad je ćutke prošao pored našeg tenisera koji je pobedu slavio sa suprugom Jelenom. Umesto da pokaže manire gospodina i makar čestita Ðokoviću, Federer je ćutke, mrzovoljnog lica samo prošao pored njih. Razlog za takav odnos može da leži u tome da nekad najbolji reket sveta nikako ne može da se pomiri s činjenicom da je došlo vreme da postoji neko bolji od njega i da je skinut s teniskog prestola. Kod Novaka se to ne može primetiti, on uvek u superlativu govori o svom velikom rivalu, poštuje Švajcarca, smatra ga najboljim teniserom sveta svih vremena, želi i dalje da uči od njega, a sve to pokazuje veličinu srpskog tenisera.

Poslednja šansa ŠVAJCARAC HOĆE ZLATO U RIJU Rodžeru Federeru, koji je tokom karijere osvojio 17 grend slem turnira, Dejvis kup i zlato u dublu na OI sa Stanom Vavrinkom, nedostaje samo najsjajnije odličje u singlu. "OI 2016. godine u Riju biće divne. Prvi put sam igrao u Sidneju, gde sam ispustio bronzu, ali sam upoznao sadašnju suprugu. Dobro, tad mi je bila devojka. Nosio sam zastavu u Atini 2004, kao i u Pekingu četiri godine kasnije, na svoj rođendan. Tad sam osvojio zlatnu medalju u dublu", rekao je Federer.