Foto: Shutterstock

Nisu nerešiv problem

MOĆNE MORE SVAKE ŽENE: Uz ove prirodne recepte celulit i strije će nestati!

Zahvaljujući jednostavnim formulama koje su svima dostupne u kući, može se doći do savršene kože i tela, pa čak i brzo nakon porođaja

Žena
> 23:52h

Sve što je potrebno za kvalitetnu negu kože i borbu protiv strija i celulita žene već imaju u svojoj kuhinji. Skupi preparati potpuno su suvišni, kaže Snežana Dukanac (41), majka dvoje dece i autorka bloga o prirodnim receptima za savršenu kožu. Posle dve visokorizične trudnoće, koje su podrazumevale uzimanje lekova i strogo mirovanje, Snežana je mislila da se nikad neće rešiti smežurane kože. - Pošto sam godinama skupljala savete i recepte za negu i lepotu, shvatila sam da je došlo vreme da to i primenim. Najlakše sam rešila problem viška kilograma. Imala sam pet obroka dnevno, a pritom sam ishranu obogatila organskim voćem i povrćem. Pribegavala sam i jednom starom dalmatinskom receptu, koji sam još kao mala naučila od mame. On podrazumeva da se svaki dan započinje mešavinom maslinovog ulja i limuna, sačinjenom od jedne kašike devičanskog maslinovog ulja i jedne kašike ceđenog soka limuna. Nakon toga kašičicom se jede polovina grejpfruta, s tim što treba da ga izbegavaju osobe sa srčanim problemima - istakla je Snežana.

Kako je objasnila, grejpfrut sadrži vitamin C, koji je veoma jak antioksidans, a u našem organizmu učestvuje u više enzimskih reakcija. - Kao jak antioksidans grejp sprečava i štiti kožu od oksidativnog stresa, odnosno od slobodnih radikala, a i odlično je sredstvo za regulisanje telesne mase - dodala je ona. Kao i većina majki i domaćica, ni Snežana nije imala vremena da ide u teretanu na treninge, ali je pribegla još jednom triku. - Svakog jutra trčala sam u zgradi uz stepenice i niz njih. Taj trening je veoma efikasan, a oduzima malo vremena. Uz to, pila sam dosta vode i problemi viška kilograma, celulita i tonusa mišića nestali su brzo - rekla je Snežana.

Činjenice Šta izaziva „pomorandžinu koru“

- nepravilna ishrana - stres - konzumiranje cigareta - unos alkoholnih pića - nedostatak fizičke aktivnosti - tesna odeća

Otklanjanje nepravilnosti na koži u nekoliko koraka 1. Svakog jutra popijte smesu dobijenu mešanjem jedne kašike devičanskog maslinovog ulja i kašike ceđenog soka limuna. Nakon toga kašičicom pojedite polovinu grejpfruta. 2. Svake večeri četkom s prirodnom dlakom četkajte celo telo od stopala prema srcu. 3. Nakon tuširanja obrišite se peškirom i na strije namažite serum vitamina C. Njega napravite od polovine kašičice vitamina C u prahu (kupuje se u apotekama), kašičice destilovane ili sterilne vode, dve kašičice čistog devičanskog maslinovog ulja. Vitamin C i vodu mešati dok se vitamin C ne istopi. U to dodati maslinovo ulje, promešati i staviti u staklenu posudu. Pošto je vitamin C nestabilan, staklenu posudu neophodno je obaviti aluminijumskom folijom i držati je u frižideru. Rok upotrebe je dva dana, a serum je najefikasniji u prvih 24 sata.

Jednostavna, a idealna smesa PILING OD MASLINOVOG ULJA, ŠEĆERA I LAVANDE

Jednom nedeljno preporučuje se piling celog tela, koji može da se napravi od maslinovog ulja, šećera i nekoliko kapi eteričnog ulja lavande. Koža će od njega biti masna nakon tuširanja samo mlakom vodom, ali će dobiti sve potrebne sastojke neophodne za rešavanje problema sa strijama.