Foto: Profimedia

Da vas ne zaborave!

NAPIŠITE VIRTUELNI TESTAMENT: Da li ste izabrali ko će naslediti vaš Fejsbuk profil kada umrete?

Nova opcija "legacy contact" omogućava vam da birate osobu koja će se brinuti o vašem fejsbuk profilu kada vam se "nešto desi"

Tech
> 17:54h

Fejsbuk nas je počastio novom opcijom koja nam omogućava da izaberemo svog naslednika na ovoj društvenoj mreži ukoliko nam se "nešto dogodi".

Naime, u opcijama podešavanja sigurnosti na Fejsbuku, postoji nova opcija "legacy contact" kroz koju birate osobu koja će se brinuti o vašem fejsbuk profilu kada umrete, a vaša stranica postane mesto posvećeno sećanju na vas.

Vaš "naslednik" će moći da kači nove postove na vaš zid, odgovara na nove zahteve za prijateljstva i da menja profil naslovnu fotku. On će moći i da skine sve što ste vi za života kačili na Fejs.

Ipak, izabrana osoba, neće moći da menja vaše postove, fotografije i druge stvari koje ste vi postavili na svoj zid, kao ni poruke koje ste slali prijateljima. Neće moći ni da uklanjaju i blokiraju vaše prijatelje.

Međutim, da biste izabrali svog "Fejsbuk naslednika" morate da imate najmanje 18 godina.

Da bi ste izabrali svoj "legacy contact", koji se nalazi u opcijama za podešavanje sigurnosti "Security Settings", ukucajte izabrano ime i pošaljite generisanu poruka koja se pojavi.

Foto: Printscreen Facebook