Foto: Profimedia

RECEPT ZA SVAKI OBROK

LAKO SLANO JELO: Burek sa sirom i tikvicama

Idealan za doručak, laki ručak, ukusnu večeru - burek sa tikvicama, ovčijim sirom i malo povrća oduševiće vaše ukućane i goste

Žena
> 00:00h

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Lisa.rs Sastojci (za 4 osobe): 500 g tikvica 3 čena belog luka 2 crvene paprike 400 g ovčijeg sira 300 g jogurta 3 jaja 50 g pinjola po 2 kašike mirođije, peršuna i nane so, biber 1/2 kg kora za pitu 2 kašike maslinovog ulja žumance Priprema: , Tikvice operite, očistite, po dužini ih prepolovite, pa isecite na tanke kolutove. Beli luk oljuštite, iseckajte. Paprike operite, očistite, isecite na rezance. Sir izgnječite viljuškom, umešajte jaja i jogurt, pa u ujednačenu masu umešajte pinjole (jednu kašiku ostavite), tikvice, beli luk, paprike i trave, posolite i pobiberite. Vatrostalnu posudu dobro podmažite. Dno obložite sa dve kore, poprskajte uljem, zatim premažite filom, pa stavite sledeću koru. Tako naizmenično ređajte dok sve sastojke ne potrošite. Pitu završite korom. Rernu prethodno zagrejte na 200 stepeni. Žumance umutite sa malo ulja, premažite gornju koru. Pospite preostalim pinjolama. Pecite na srednjoj rešetki rerne oko 25-30 minuta dok se lepo ne zapeče i porumeni. Recepte piše: Marija Jakob Izvor: Lisa.rs Sa sajta Lisa.rs pročitajte i: Pileća čorba "egzotik": bogato jelo sa tikvicama i pirinčanim rezancima Brzi recepti za početnike: tikvice punjene pečurkama bukovačama Teleće šnicle s tikvicama i plavim patlidžanom Sveže i ukusno: letnja salata sa blitvom i tikvicama Specijal pljeskavice od tikvica i parmezana