Prste da poližeš

Musaka od piletine

Recept dana
> 00:00h

Sastojci ♦ 1 pile ♦ 3 glavice crnog luka ♦ 500 ml neutralne pavlake ♦ 4 jajeta ♦ 500 ml mleka ♦ 250 g brašna ♦ 1 lovorov list ♦ 3 kašičice aleve paprike ♦ so, biber ♦ ulje Priprema Od jaja, brašna, mleka i soli napravite testo za palačinke i ispecite 14-15 komada. Pile iseći na komade. Luk se sitno isecka, proprži se na ulju, a zati doda piletina. Masi se dodaje aleva paprika, so, biber i lovorov list. Nastavlja se s dinstanjem uz dodavanje vode, dok meso ne omekša. Kad meso omekša, izvadi se iz šerpe da se ohladi, pa se odvoji od kostiju, isecka i vrati u umak. U masu se doda 250 ml pavlake i dobro izmeša. Zatim se vatrostalna posuda podmaže i obloži palačinkama i ostave se još dve cele za prekrivanje jela. Ostale palačinke se iseckaju na trake i pomešaju s mesom. Sipa se smesa u vatrostalnu posudu, pa se prekrije preostalim palačinkama, a u posudu u kojoj se pržilo meso uliti preostalih 250 ml pavlake, zagrejati i preliti preko jela. Jelo treba peći na umerenoj temperaturi, da se napravi lepa korica.