Foto: Profimedia

NEOBIČNA NOVINA U VAŠEM JELOVNIKU

JEFTINI RECEPTI BEZ MESA: Prženice od tikvica sa sirom

Ako su vam dosadile prženice za doručak, ove sa tikvicama i celerom doneće neobičnu novinu u vaš jelovnik!

Žena
> 21:16h

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Lisa.rs Sastojci: 300 g tikvica 2 struka celera glavica crnog luka 2 kašike maslinovog ulja so, biber 5 jaja 2 kašike mleka 3 kašike brašna kašičica peršuna 150 g rendane gaude kašika putera Priprema: Operite tikvice i celer, oljuštite ih, operite i sitno iseckajte. Očistite crni luk pa i njega iseckajte. Zatim zagrejte maslinovo ulje i na njemu prodinstajte luk, celer i tikvicu. Začinite solju i biberom. Dinstajte povrće ne duže od 5 minuta. Jaja, mleko, brašno, peršun i 50 g rendanog sira umutite mikserom. Začinite solju i biberom. Zatim dodajte dinstano povrće. Zagrejte puter, dodajte masu od jaja i povrća, poklopite i dinstajte na umerenoj temperaturi oko 15 minuta. Stavite ovu masu na pleh obložen masnim papirom. Premažite je preostalim sirom i zapecite u rerni ispod rešetke oko 1–2 minuta, odnosno dok se sav sir ne rastopi. Zatim ispečenu masu isecite na komade, nalik na picu, i servirajte na tanjirima. Po želji garnirajte maslačkom. Uz ovo lako jelo odlično ide salata od paradajza u kombinaciji sa crnim lukom. Recepte piše: Marija Jakob Sa sajta Lisa.rs pročitajte i: Pileća čorba "egzotik": bogato jelo sa tikvicama i pirinčanim rezancima Brzi recepti za početnike: tikvice punjene pečurkama bukovačama Teleće šnicle s tikvicama i plavim patlidžanom Sveže i ukusno: letnja salata sa blitvom i tikvicama Lako slano predjelo: burek sa sirom i tikvicama