Džihadisti mu zapretili

PORODICA OTETOG HRVATA U TOTALNOM ŠOKU: Prvi put da je iko išta tražio za našeg Tomu!

Poslodavac stalno govori da nema dobrih vesti. Svi su zabrinuti. Od trenutka kad je saznala da je otet, njegova žena totalno je izvan sebe. Živi u strahu i za sebe i za život ostalih članova

Planeta
> 14:40h

Porodica otetog Hrvata Tomislava Salopeka, koji je u sredu osvanuo u uznemirujućem videu egipatskih militanata povezanih s Islamskom državom, u potpunom je šoku.

- Prvi put da je iko išta za našeg Tomu zatražio! Zamena za nekoga? Pa to je strašno. I juče su se neki naši čuli s bazom u Egiptu. Poslodavac stalno govori da nema dobrih vesti. Svi su zabrinuti. Od trenutka kad je saznala da je otet, njegova žena totalno je izvan sebe. Živi u strahu i za sebe i za život ostalih članova. Toliko je slomljena da joj je pružena i psihološka pomoć. Stručnjaci su joj svaki dan na dispoziciji. O otmici ne razgovara ni sa kim jer i ne sme. Začaurila se u sebe. Svi se hvatamo za slamku, za bilo koju vest koja kapne - prepun tuge i potpuno šokiran vešću koju smo mu rekli rekao je jedan od članova porodice Salopekeovih za Jutarnji list. Salopek je u videu koji je objavila grupa Sinajska provincija, koja se smatra ogrankom zloglasnog ISIS-a, pod prisilom u kameru rekao je nekoliko rečenica koje su mu otmičari očigledno izdiktirali. "Moje je ime Tomislav Salopek. Imam 30 godina i dolazim iz Hrvatske. U braku sam s Natašom i imam dvoje dece. Radim za francusku kompaniju CGG, njihovu kancelariju u Kairu u Egiptu, u ulici Madi.

Vojnici Islamske države, države Kalifata, Sinajske provincije, zarobili su me u sredu 22. jula 2015. Žele da me razmene za muslimanke koje su uhvaćene i sada su u egipatskim zatvorima.

Ovo mora biti obavljeno u roku od 48 sati, koje počinje da teče sada. U suprotnom, vojnici Sinajske provincije će me ubiti", govori Salopek u snimku.

(Jutanji.hr)