Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Di Marija i zvanično igrač Pari Sen Žermena

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Fudbal
> 01:34h

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

19:55 - Krajinović u četvrtfinalu čelendžera u Kortini Filip Krajinović uspeo je da se plasira u četvrtfinale čelendžera u Kortini pošto je savladao italijanskog tenisera Matea Trevisana sa 6:4, 6:1. Krajinović je meč u svoju korist rešio za 90 minuta. Krajinović će se u četvrtfinalu boriti protiv Marka Gonzalesa koji je bio bolji od Italijana Franciska Bahamondea sa 6:2, 7:6.

19:38 - Marej posle bruke: Nije me oduvao sa terena Britanski teniser Endi Marej rekao je posle iznenađujuće eliminacije u drugom kolu turnira u Vašingtonu da je pri kraju meča bio premoren.Onje bio slobodan u prvom kolu, a u drugom je bolji od njega bio Tejmuraz Gabašvili sa 6:4, 4:6, 7:6 (7:4). "Bio sam premoren pri kraju meča jer je moje telo zaista umorno. Nije me ’oduvao’ sa terena i nije da nisam imao šanse za pobedu. Srećan kako sam se kretao i odradio neke stvari na terenu“, rekao je Britanac. Naredni turnir na kojem će Marej učestvovati je Rodžers kup u Montrealu, koji počinje u ponedeljak.

19:20 - Godin Atletikov do 2019. godine Dijego Godin produžio je ugovor sa madridskim Atletikom do juna 2019. godine, javljaju španski mediji. Godin je imao unosnu ponudu Mančester sitija, ali je odbio. Pelegrini je nudio 40 miliona evra.

18:47 - Lohti ušao u istoriju Američki plivač Rajan Lohti osvojio je danas zlatnu medalju na 200 metara mešovito na Svetskom prvenstvu u ruskom Kazanju i postao prvi plivač kome je pošlo za rukom da četiri puta uzastopno pobedi u toj disciplini na svetskim šampionatima. Lohti je pobedio rezultatom od minut, 55 sekundi,81 i osvojio 24. medalju na svetskim šampionatima, od kojih 16. zlatnu. On je postao prvi plivač koji je četiri puta uzastopno osvajao zlato u disciplini 200 metara mešovito na svetskim prvenstvima. Prethodno to mu je pošlo za rukom 2009, 2011 i 2013. godine. Pre njega u toj disciplini tri puta pobeđivao je njegov sunarodnik Majkl Felps, 2003, 2005. i 2007. godine. U današnjoj trci drugi je bio Brazilac Tijago Pereira sa 1:56,65, a bronzanu medalju osvojio je Vang Sun iz Kine sa 1:56,81.

18:24 - Ning osvojio zlato u trci na 100 metara slobodno na SP Kineski plivač Cetao Ning osvojio je danas zlatnu medalju u trci na 100 metara slobodnim stilom na Svetskom prvenstvu u ruskom Kazanju. Ning je pobedio rezultatom 47,84 sekunde. Srebrnu medalju osvojio je Australijanac Kameron Mekavoj sa 0,11 sekundi zaostatka, a treći kroz cilj prošao je Argentinac Federiko Grabić sa zaostatkom od 0,28 sekundi.

18:10 - Vazura: Grobari, besplatno na Spartak Partizan otvara kapije stadiona za prvenstveni meč sa Spartakom. "Za utakmicu sa Spartakom ulaz na tribine biće besplatan. To je način da pokažemo zahvalnost našim navijačima koji su fenomenalno bodrili tim protiv Rumuna. Znali smo od početka kakav ambijent spremaju, zajedničim snagama smo sve organizovali, a posebno mi je drago što nije bilo ni najmanjeg incidenta. Zbog toga i frenetične podrške koju je naš tim osećao svih 90 minuta rešili smo da im uzvratimo, tako što ćemo otvoriti kapije za duel sa Subotičanima“, predočio je Miloš Vazura, generalni direktor crno-belih. Duel Partizan - Spartak u okviru četvrtog prvenstvenog kola igra se u subotu od 19 časova u Humskoj 1.

17:38 - Alegri: Spremni smo za Superkup iako bez Kjelinija, Kedire i Morate Trener fudbalera Juventusa Masimilijano Alegri rekao je danas da je njegova ekipa spremna za utakmicu sa Lacijom u Superkupu Italije, uprkos problemima sa povredama. Fudbaleri Juventusa u subotu u Šangaju igraju protiv Lacija u Superkupu Italije i pokušaće da osvoje taj trofej četvrtu godinu uzastopno. Zbog obaveza u reprezentacijama igrači Juventusa okupili su se sredinom jula, a od tri pripremne utakmice, crno-beli su izgubili dve. Utakmicu protiv Lacija propustiće zbog povreda Đorđo Kjelini, Sami Kedira i Alvaro Morata. "Treniramo tek 20 dana, ali mogu reći da je ekipa dobro fizički pripremljena. Nije bilo nikakve šanse da se okupimo pre 20. jula zbog međunarodnih utakmica. Igrači nisu mašine. Šteta što će Kjelini, Kedira i Morata propustiti Superkup. Ali, ostaćemo mirni i sačekati da se oporave", rekao je Alegri za klupski sajt. On je dodao da se Andrea Barzalji vratio treninzima i da bi mogao da konuriše za mesto u timu. "Superkup je prvi cilj u sezoni i biće nam potrebna dobra igra. Znamo da će biti neizvesno i da utakmica može da traje i 120 minuta, kao što je bilo u finalu Kupa", rekao je Alegri. Klub su ovog leta napustila trojica važnih igrača, Andrea Pirlo, Karlos Teves i Arturo Vidal, a došli su, između ostalih, Mario Mandžukić i Paolo Dibala. Trener crno-belih rekao je da je fudbaler Pol Pogba tražio da ove sezone nosi dres sa brojem 10. "Sada će Pogba imati i veću odgovornost, pošto nije jednostavno nositi taj dres, posebno posle velikih legendi Juventusa", rekao je Alegri. Kapiten Juventusa golman Đanluiđi Bufon rekao je da će ekipi biti potrebno vreme da se uigra. "Novi igrači mogu da budu i motivacija za nas. Biće potrebno vreme, ali neće biti velika razlika u tehničkom smislu, pošto smo doveli kvalitetne igrače", rekao je Bufon.

17:19 - Puštene u prodaju ulaznice za Trofej Beograda Ulaznice za sve utakmice turnira "Trofej Beograda" i pripremni meč za Evropsko prvenstvo sa Francuskom puštene su danas u prodaju, saopštio je Košarkaški savez Srbije. Karte za utakmicu Srbija – Francuska mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima, uključujući i blagajnu Kombank arene od 12 sati po cenama od 200, 400 i 600 dinara. Za mesto u loži treba izdvojiti 1.500 dinara. Meč je na programu 12. avgusta od 20.30. Od danas su u prodaji i paket ulaznica za "Trofej Beograda 2015", koji važi za sve četiri utakmice turnira (15. i 16. avgusta), po cenama od 300, 600 i 1.000 dinara, dok ulaznica za ložu košta 2.500 dinara. ; U polufinalnim mečevima "Trofej Beograda" igraće Srbija - Kina i Rusija - Venecuela.

16:58 - Kurćubić: Sa Jagodinom teže nego sa Partizanom Trener Novog Pazara Petar Kurćubić rekao je danas da će utakmica protiv Jagodine u četvrtom kolu Super lige Srbije za njegove fudbalere biti zahtevnija od prethodnog susreta s Partizanom. "Pobeda nad Partizanom ostavila je traga psihički i fizički, videlo se to na treninzima. Ovaj meč je možda zahtevniji sa aspekta psihološke pripreme, koja može i da odluči. Ne smemo potceniti Jagodinu, ostvarićemo povoljan rezultat samo ako budemo na njihovom nivou želje, angažovanja i trčanja", rekao je Kurćubić. Utakmica između Jagodine i Novog Pazara igraće se u petak od 20.00. Posle tri kola, Novi Pazar je na osmom mestu sa četiri boda, a Jagodina je poslednja, 16. bez osvojenog boda i postignutog gola. "Želje su nam pobedničke i da bi ih ostvarili moramo u fazi napada igrati kao u prvih 45 minuta protiv Partizana. U odbrani treba da smo čvršći, disciplinovaniji i angažovaniji, na svim prethodnim mečevima primili smo makar po gol. Nismo imali puno vremena da radimo na otklanjanju grešaka, ali igrači su svesni vrlina i mana. Verujem da ćemo u svim segmentima biti za nijansu kvalitetniji", kazao je Kurćubić.

16:38 - Lajović stao pred Almagrom Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u polufinale turnira u Kicbilu pošto je poražen od iskusnog španskog tenisera Nikolasa Almagra sa 6:3, 6:4. Meč je trajao 74 minuta. Almagro je u oba seta napravio po jedan brejk, u prvo za pet, a i drugom odmah na startu. Španac će za finale turnira u Austriji igrati protiv Francuza Pol-Anrija Matjea koji je bio bolji od argentinskog igrača Federika Delbonisa sa 6:3, 0:6, 6:3.

16:18 - Koloćini još godinu dana u Njukaslu Argentinski fudbaler Fabrisio Koloćini produžio je ugovor sa Njukaslom na još godinu dana, potvrdio je danas engleski premijerligaš. "Veoma sam srećan što sam potpisao novi ugovor. Ovde sam već sedam godina i Njukasl je postao moja porodica. Takođe sam srećan što ću nastaviti da nosim kapitensku traku, jer ja nisam iz ovog grada, niti iz ove zemlje, pa ovo predstavlja još veću čast i odgovornost", rekao je 33-godišnji fudbaler. Tokom karijere Koloćini je nastupao za Boku Juniors, Milan, San Lorenco, Alaves, Atletiko Madrid, Viljareal, Deportivo, a od 2008. godine je član Njukasla. Za "svrake" je do sada upisao 248 nastupa i šest puta se upisao u listu strelaca. Sa reprezentacijom Argentine ima osvojeno zlato sa Olimpijskih igara 2004. godine, a dres A selekcije nosio je 38 puta i postigao jedan pogodak.

15:59 - Predsednik FS Liberije bez podrške CAF za izbore u FIFA Predsednik Fudbalskog saveza Liberije Musa Biliti neće moći da se kandiduje za predsednika Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) pošto ga nije podržala Afrička fudbalska konfedercija (CAF). CAF je danas saslušao i razmatrao kampanju Muse Bilitija i odlučio je da ne podrži njegovu kandidaturu za predsednika Fife. Biliti je jedoglasno odbijen na sastanku u Kairu "punom iskernosti i topline", navodi se u saopštenju CAF. Fudbalski savez Liberije je 18. juna saopštio da Biliti namerava da se kandiduje za predsednika Fife. "Ako Afrika ne prikaže kandidata... To će o nama mnogo govoriti", rekao je tada Biliti. U saopštenju CAF navodi se da Izvršni odbor te organizacije želi pažljivo da razmotri sve opcije. Izbori za predsednika Fife održaće se 26. februara naredne godine.

15:41 - Di Marija i zvanično igrač Pari Sen Žermena Doskorašnji fudbaler Mančester Junajteda Anhel Di Marija zvanično je novi igrač Pari Sen Žermena, potvrdio je danas engelski klub. Di Marija je nakon što je prošao lekarske preglede potpisao četvorogodišnji ugovor sa Parižanima. Ranije je objavljeno da argentinski fudbaler u PSŽ stiže u transferu vrednom 63 miliona evra, a zarađivaće 240.000 evra nedeljno. Ovaj 27-godišnji krilni igrač napušta Junajted posle samo jedne sezone, u kojoj nije opravdao očekivanja i uložen novac pošto je došao iz Reala za rekordnih na Ostrvu 85 miliona evra. Di Marija je tokom karijere igrao još za Benfiku i Rosario, dok je za reprezentaciju Argentine odigrao 66 utakmica i dao 15 golova.

15:24 - Trener Jagodine: Čekamo samopouzdanje Trener Jagodine Miljojko Gošić rekao je da u sutrašnjoj utakmici protiv Novog Pazara u četvrtom kolu Super lige moraju da pruže maksimum, kao i da s optimizmom očekuju taj meč. "Mislim da iz treninga u trening radimo jače i kvalitetnije zato što ovi mladi igrači mogu da prihvate takav režim rada. U ovom trenutku ne možemo ništa drugo prizivati nego da sve od sebe damo, pre svega, u treningu i onda da sa određenim mirom i sigurnošću uđemo u utakmicu i da znamo da smo sve dali od sebe, očekujemo sa većim optimizmom utakmicu", rekao je Gošić. Ekipa Novog Pazara je u trećem kolu pobedila Partizana sa 3:2, dok je Jagodina poražena na svom terenu od Metalca. "Tim Novog Pazara je na krilima pobede koja je za njih jako značajna. Pobediti šampionski Partizan, bilo u kom sastavu da igra, sigurno da se tim uvek dobija na samopouzdanju i da svaku narednu utakmicu igra sigurnije. Mi to u ovom trenutku nemamo. Čekamo i mi da to uradimo. Siguran sam da će u odnosu na igru protiv Metalca izgledati još bolje. Siguran sam da momci imaju najiskreniju nameru i najiskreniji odnos. To se vidi kroz treninge. To će se sigurno sutra izneti i na teren", kazao je Gošić.

15:07 - Alba propušta Superkup Fudbaler Barselone Djordi Alba propustiće utakmicu Superkupa Evrope protiv Sevilje, narednog utorka, zbog povrede zadnje lože, potvrdio je danas katalonski klub. Alba se povredio na sinoćnjem meču protiv Rome 3:0 na trofeju "Djoan Gamper" Španski fudbaler biće van stroja oko dve nedelje i propustiće i mečeve domaćeg Superkup, koji Barselona igra protiv Atletik Bilbaa, ali bi trebalo da bude spreman za utakmicu prvog kola Primere (23. avgusta), takođe protiv Atletika.

14:46 - Simanić na juniorskom FIBA Ol-staru Mladi košarkaš Crvene zvezde Boriša Simanić dobio je poziv za učesće na Ol-star utakmici koju organizuje FIBA Evropa. Simanić našao u društvu 24 najtalentovanija juniora u Evropi i 18. septembra u francuskom Lilu, odigraće revijalnu utakmicu u sklopu Evropskog prvenstva u košarci. Mladi košarkaš pokazao je veliki potencijal u prethodnim sezonama, pa je tako sa Zvezdom osvojio titulu šampiona u kadetskoj konkurenciji 2014. godine, kao i šampionski pehar na finalnom turniru Evrolige u Milanu prošle godine. Kao član kadetske reprezentacije osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu 2013. godine, dok je ovog leta sa juniorima Srbije bio peti na Evropskom prvenstvu u Volosu.

14:20 - Elija potpisao za Fejnord Holandski fudbalski internacionalac Eljero Elija, dosadasnji igrač Verdera iz Bremena, vratio se u holandsku ligu, u Fejnord, saopštio je klub iz Roterdama. Kako je navedeno, 28- godišnji Elija potpisao je dvogodišnji ugovor sa Fejnordom. Elija, koji je za holandsku reprezentaciju igrao na 28 utakmica, započeo je karijeru u ADO Den Hagu i branio je boje Tventea od 2007. do 2009, pre nego što je zaigrao za inostrane klubove - Hamburg, Juventus i Bremen, kao i prošle sezone na pozajmici za Sautempton.

13:55 - Maksimović prihvatio ponudu Napolija! Srpski fudbaler Nikola Maksimović najverovatnije će postati novi igrač Napolija, prenose italijanski mediji.Maksimović je već duže vreme velika želja Napolija, koji intezivno pregovara sa Torinom o transferu srpskog fudbalera.Napoli je ponudio 18 miliona, a Torino traži 20. Maksimović se izjasnio da želi da prihvati ponudu i potpiše petogodišnji ugovor. Ostaje samo da se dva kluba usaglase oko obeštećenja.

13:14 - Partizan dočekuje Spartak, Zvezda ponovo na Vračaru Utakmica Jagodina - Novi Pazar sutra će otvoriti četvrto kolo Super lige, a prvak Srbije, Partizan, će u subotu dočekati Spartak iz Subotice, dok Voždovac i Crvena zvezda zatvaraju kolo u nedelju. Jagodina u dosadašnjem toku prvenstva nije postigla gol, a nije osvojila ni bod. Sutra će im na Gradskom stadionu u Jagodini od 20.00 gostovati Novi Pazar, koji je u prošlom kolu posle preokreta savladao prvaka države Partizan sa 3:2. Crno-beli su u sredu izborili plasman u baraž za Ligu šampiona, nakon što su u dvomeču savladali Steauu sa 5:3, pa će im tako taj rezultat biti dodatni motiv za domaće prvenstvo i utakmicu sa Spartakom u subotu od 17.00 u Beogradu. Voždovac i Crvena zvezda, čijom Upravom navijači nisu zadovoljni, će u nedelju od 17.00 zatvoriti četvrto kolo Super lige Srbije. "Zmajevi" su solidno počeli ovogodišnje izdanje Super lige, osvojili su četiri boda u tri kola, dok crveno-beli još od utakmice sa OFK Beogradom na Vračaru ne znaju za trijumf. Upravo će ekipa Miodraga Božovića ponovo igrati na stadionu Obilića gde su zabeležili jedinu pobedu sezoni. Lider šampionata, čačanski Borac gostovaće u subotu ekipi Radnika u Surdulici od 17.00, dok će Vojvodina, koja je na pragu plasmana u poslednje kolo kvalfikacija za Ligu Evropa, igrati protiv Mladosti u Lučanima u nedelju od 17.00. U "malom" gradskom derbiju na Banovom brdu Čukarički će dočekati OFK Beograd u subotu od 19.00, dok će Rad gostovati Javoru, a u Gornjem Milanovcu Metalac će u ugostiti Radnički iz Niša.

12:33 - Bogdanović 40. na 200 m prsno Reprezentativka Srbije u plivanju Jovana Bogdanović nije uspela da se plasira u polufinale trke na 200 metara prsno na prvenstvu sveta u Kazanju, posto je danas u kvalifikacijama zauzela 40. mesto. Bogdanović je tu deonicu isplivala u vremenu 2:35,88 minuta. Najbrža u kvalifikacijama bila je Japanka Kanako Vatanabe sa 2:23,29 minuta.

11:47 - Klub CSKA kažnjen zbog rasističkih pesama Ruski fudbalski klub CSKA moraće da delimičo zatvori deo svog stadiona zato što su njegovi navijači u subotu za vreme utakmice pevali rasističke pesme. Ruski fudbalski savez danas je zatražio da CSKA zatvori delove stadiona 22. avgusta, kada će se igrati utakmica ruske naconalne lige. U te delove stadiona tada će moći da udju samo žene i deca mladja od 12 godina. Navijači CSKA su u subotu, za vreme utakmice sa klubom Anži, uzvikivali rasističke slogane protiv stanovnika nestabilnog regiona ruskog Kavkaza. Navijači CSKA često prave slične incidente, zbog čega su sve tri utkamice Lige šampiona tokom prošle sezone igrali bez publike.

10:01 - Zimonjić i Matkovski startovali pobedom Srpski teniser Nenad Zimonjić i Poljak Marćin Matkovski plasirali su se u drugo kolo ATP turnira u Vašingtonu pošto su jutros savladali australijski dubl Sem Grot / Lejton Hjuit sa 7:5, 6:4. Protivnici Zimonjiću i Matkovskom u narednoj rundi turnira biće Kolumbijcki Huan Sebastijan Kabal i Robert Farah koji su pobedili američki par Ostin Krajiček / Nikolas Monro sa 7:6, 6:3.

09:26 - Jovana Bogdanović bez polufinala na 200 prsno Srpska plivačica Jovana Bogdanović nije uspela danas da se plasira u polufinale trke na 200 metara prsnim stilom na Svetskom prvenstvu u Kazanju.Bogdanović je u kvalifikacijama zauzela 40. mesto s rezultatom dva minuta, 35 sekundi i 88 stotinki. Najbolji rezultat u kvalifikacijama na 200 metara prsno imala je Japanka Kanako Vatanabe, koja je trku završila za dva minuta, 23 sekunde i 29 stotinki. Svetska prvakinja sa prošlog Svetskog prvenstva, Ruskinja Julija Efimova, u kvalifikacijama je zauzela 17. mesto (2:26,11) i tako neće imati priliku da brani zlato iz Barselone.

08:50 - Hari Kejn stiže u Mančester Sjajni napadač Totenhema Hari Kejn blizu je prelaska u Mančester junajted. Navodno, Junajted je ponudio londonskom klubu čak 40 miliona evra za ovog fudbalera. Kejn je blistao prošle sezone, bio je najveće iznenađenje u Premijer ligi, pošto je u svim takmičenjima postigao čak 31 gol. Sjajne igre donele su mu i poziv u reprezentaciju Engleske. Zanimljivo, Premijer liga startuje u subotu, a u prvom kolu sastaju se upravo Mančester junajted i Totenhem. Videćemo na čijoj strani će zaigrati Kejn.

08:20 - Vaterpolisti Srbije danas protiv Italije za finale SP Vaterpolo reprezentacija Srbije danas protiv Italije igra polufinalnu utakmicu svetskog prvenstva u Kazanju, a svi izabranici selektora Dejana Savića smatraju da će u tom važnom duelu odlučivati mentalna snaga i hladna glava. Zvanično najbolji vaterpolista sveta Filip Filipović naveo je da u meču sa Italijanima njega i saigrače čekaju "sve moguće stvari" na koje treba da ostanu imuni. "Ovo je šampionska ekipa koja zna da igra i tako hoćemo da se ponašamo do kraja", rekao je Filipović. Filipović je naglasio da zna kakvo izdanje pripremaju Italijani. "Svakako moramo da iskoristimo što nemaju levorukog igrača u ekipi. Pokretljivi su, dosta strpljivi u napadu, čekaju igraca više i u tome su dobri. Moramo da budemo besprekorni, da hladnom glavom prvo pobedimo sebe. Ovde ne odlučuje samo kvalitet, već i niz drugih okolnosti. Mi smo uradili korak više u odnosu na prethodni šampionat u Barseloni, bilo bi glupo da dva puta padnemo na isti način. Idemo dalje", poručio je Filipović. Polufinalna utakmica prvenstva sveta u Kazanju između Srbije i Italije igra se večeras od 21 sat, a prethodno se u prvom polufinalu od 19.30 sastaju Hrvatska i Grčka.

08.00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE