Foto: Jutjub

Umrli od dehidracije

TRAGIČNI PORODIČNI IZLET: Roditelji žrtvovali živote kako bi poslednjim kapima vode spasili dete

Dečak je pronađen dehidriran, ali u iznenađujuće dobrom stanju, pored svog mrtvog oca na pešačkom putu kroz nacionalni spomenik Vajt Sends (Beli pesak), objasnio je šerif okruga Otero Beni Haus

Planeta
> 23:46h

Francuski par, koji je poginuo tokom poslepodnevne šetnje kroz neverovatno vrelu pustinju američke savezne države Novi Meksiko, verovatno je spasio svog 9-godišnjeg sina dajući mu dva gutljaja vode dok su oni uzimali po jedan sve dok im se zalihe tečnosti nisu potrošile. Dečak je pronađen dehidriran, ali u iznenađujuće dobrom stanju, pored svog mrtvog oca na pešačkom putu kroz nacionalni spomenik Vajt Sends (Beli pesak), objasnio je šerif okruga Otero Beni Haus.

foto: Jutjub

Spasilački timovi su na dečaka i muškarca naleteli oko pola sata nakon što su čuvari parka pronašli mrtvu majku i na njenoj kameri videli fotografije ostalih članova porodice. - Količina vode je verovatno bila razlog zašto je dečak bio u dobrom stanju kada smo ga našli. Građom je manji od roditelja i dobio je dvostruko više tečnosti - pojasnio je Haus. Roditelji su identifikovani kao Dejvid Stejner, 42, i Ornela Stejner, 51. Ime dečaka nije objavljeno. Reč je o turistima iz malog grada Bourgonj, nedaleko od Rejmsa.

(Guardian)