Upravnica pošte više nije u kritičnom stanju

Samo da nam se Goca oporavi

Čudo ju je spaslo, sreća je što su meci prvo prošli kroz staklo, kaže za Kurir Paja, suprug Gordane Šarančić Tapavice, koju je u pošti u petak teško ranio razbojnik

Crna Hronika
> 00:00h

NOVI SAD - Pregurala najgore! - Samo da nam se Goca oporavi. Čudo ju je spaslo smrti. Sreća je što su ta dva metka koja su je pogodila u stomak prvo prošla kroz šaltersko staklo. To ih je amortizovalo i usporilo. Jedno zrno joj je prošlo neposredno pored bubrega.

Lekari kažu da je dobro što su joj meci pokidali samo pojedine aorte, a nisu oštetili unutrašnje organe - uzdišući kaže za Kurir Paja, suprug Gordane Šarančić Tapavice (48), upravnice pošte u Ulici Narodnog fronta, koju je prekjuče iz pištolja teško ranio zasad nepoznati razbojnik.

Gordana je operisana i smeštena na odeljenje intenzivne nege KC Vojvodine. Pre operacije bila je u kritičnom stanju, a sada je stabilno. Lekari su kod nje nakratko pustili samo njenu ćerku Natašu.

- Kad smo saznali za pljačku, ćerki nismo smeli da kažemo da joj je majka ranjena. Tek kasnije smo joj rekli da je pogođena u nogu - dodaje suprug povređene službenice.

Gordana je sutra trebalo da pređe na mesto upravnika pošte u novosadskom naselju Detelinara. Razbojnik joj je, međutim, poremetio planove. Inače, novosadska policija je i juče tragala za njim. Na snimku kamera u pošti vidi se da je imao kapuljaču na glavi i hiruršku masku preko donjeg dela lica.

- Nije nosio rukavice, a novac koji je ukrao ispadao mu je dok je bežao. Uzeli smo uzorke DNK s lica mesta i sa novčanica koje je držao u rukama. Njegov DNK prvo ćemo uporediti sa uzorcima razbojnika koje već imamo u našoj arhivi - kaže sagovornik Kurira iz policije.

Gordana Šarančić Tapavica

Pošta već bila na meti razbojnika

Ova pošta inače je zbog čestih pljački i mesta na kojem se nalazi, a koje je pogodno za bekstvo, pre nekog vremena ograničila radno vreme na prepodnevnu smenu. To očigledno nije pomoglo.

- Pre sedam meseci Moni M. (42) iz Beograda uhapšen je samo nekoliko minuta pošto je iz nje odneo 100.000 dinara. U septembru 2009. M. Š. (22) iz Đurđeva teško je ranio radnik obezbeđenja dok je pokušavao da opljačka poštansko vozilo ispred pošte - kaže sagovornik Kurira iz policije.