Foto: Shutterstock

Kulinarski trikovi

Jednostavan trik za brzo odmrzavanje mesa

Pogledajte kako da brzo i lako odmrznete manje komade mesa

Žena
> 12:12h

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa Ukoliko niste na vreme izvadili meso iz zamrzivača, a treba da pripremite obrok, ne očajavajte. Meso možete odmrznuti i na brži način. Potrebna vam je dublja šerpa i kese za zamrzivač. Šniclu ili manji komad mesa stavite u kesu za zamrzivač i zatvorite je. U šerpu sipajte vodu i zagrejte je dok ne dostigne temperaturu od 60 stepeni. Ukoliko nemate termometar, temperaturu možete proveriti tako što bi na dnu šerpe trebalo da se pojavi nekoliko mehurića, a prst potopljen u vodu možete držati samo sekund - dva. Isključite ringlu i u vodu stavite kesu s mesom. Ne držite kesu u vodi duže od 45 minuta, mada će se pileće belo meso odmrznuti za desetak minuta, a ostalo meso za oko 12. To je dovoljno da se meso odmrzne, ali neće početi da se kuva i bakterije se neće razviti. Ovakav način odmrzavanja je pogodan za šnicle i manje komade mesa, ali ne i za celo pile. SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ: 6 grešaka u pripremi svinjskih krmenadli Kako pravilno odmrznuti piletinu 9 najčešćih grešaka u pripremi krompir pirea Zašto ne treba prati sirovu piletinu Kako da testo brže naraste