Reagoavanje Agencije

ALIMS: Direktor nije sam sebi omogućio besplatno stanovanje

Direktor je izabran na javnom konkursu od strane Vlade, pri čemu je bila poznata činjenica da je njegovo prebivalište van teritorije grada Beograda, navodi se u saopštenju

Društvo
> 00:00h

BEOGRAD - Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije, u regaovanju na tekst "Sirotan - Direktor Agencije za lekove ima platu 1.500 evra, a država mu plaća kiriju", objavljenog u Kuriru 7.8.2015. godine, objavila da su informacije netačne.

"Nisu tačni navodi kojima se ukazuje na to da je direktor Agencije ikosristio svoj položaj da bi sam promenio interni piravilnik i tako sebi omogućio da Agencija snosi troškove njegovog stanovanja u Beogradu. Naime, direktor nije sam sebi omogućio "besplatno stanovanje" već je Kolektivnim ugovorom predviđeno da Agencija snosi troškove zakupa stambenog prostora radi smeštaja direktoru, vršiocu dužnosti i zameniku direktora, koji imaju prebivalište van mesta rada", navedeno je u saopštenju.

Kako se dalje navodi, direktor je izabran na javnom konkursu od strane Vlade, pri čemu je bila poznata činjenica da je njegovo prebivalište van teritorije grada Beograda, a povodom lokacije na kojoj živi, u pitanju je Kalemarska ulica u selu Kumodraž, što ne spada u ekskluzivne lokacije.

Iako je zaista u pitanju cena zakupa od 160 evra, režijski troškovi od 40 evra predstavljaju sve troškove koje Agencija plaća, gde su uračunati računi za struju, vodu, kablovsku, internet, infostan i sitne popravke, stoji u saopštenju Agencije.

"Navodi koji se tiču plate direktora nisu tačni obzirom da plata direktora iznosi 163.761,95, a ne kako je u tekstu navedeno 178.900,00 dinara", zaključuje se u saopštenju i dodaje da su objavljivanjem fotografije ulice i zgrade u kojoj direktor živi, prekršen Zakon o zaštiti podataka o ličnosti.