Kralj dogovorenih utakmica

VELIBOR DŽAROVSKI ZA KURIR: Terzićev OFK i Vardar redovno su nameštali

Poznati makedonski menadžer oglasio se povodom priznanja Zvezdana Terzića da je odigrao nameštenu utakmicu sa Skopljacima

Fudbal
> 00:00h

Priznanje Zvezdana Terzića da je kao igrač OFK Beograda bio akter dogovorenog meča sa ekipom Vardara nije iznenadilo balkanskog kralja nameštaljki Velibora Džarovskog. Poznati Skopljak ističe da su „romantičari“ i klub iz njegovog grada oduvek imali odlične odnose.

- Vardar će, dok postoji, biti dužnik OFK Beograda. Krajem šezdesetih godina ofkovcima je trebala pobeda u Skoplju da bi ostali u ligi. Sve je bilo dogovoreno da odnesu ta dva boda, samo su u Vardaru napravili grešku što jedino mladom golmanu Draganu Mutibariću nisu rekli da je bila nameštaljka - priča Džarovski za Kurir i dodaje: - Ceo stadion je navijao da OFK s legendama Milošem Milutinovićem i Dragoslavom Šekularcem ostane prvoligaš. Šta sve nisu uradili za 90 minuta da stignu do gola, ali nekad, jednostavno, lopta neće u mrežu, pa to ti je... Branio Mutibarić i dupetom i završi se meč sa 0:0. Odoše ofkovci u drugu ligu, a navijači Vardara posle utakmice lomili su po gradu besni zbog rezultata. Kad se OFK vratio u ligu, na prvom sledećem meču pobedili su Vardar sa 5:0, a Slobodan Santrač dao je svih pet komada. Dešavanja na „Terzićevom meču“ Džarovski nije zadržao u sećanju.

- Postoji jedna utakmica sa OFK koju je Vardar dobio i ostao u ligi, ali ne znam da li je baš ta o kojoj je Terzić pričao. Inače, najbolje je da se namešta preko štopera. Dovoljno je da dva puta zakasni kod izlaska u ofsajd ili dva puta da se loše postavi kod kornera, i to je dovoljno da padne jedan gol, pod uslovom da nemaš nekog Mutibarića na golu - nasmejao se Džarovski.

Ako si pravi... KAD SUDIJA SVIRA PENAL NA 18 METARA Posle dogovora sa štoperom, drugi najsigurniji način da se šteluje rezultat je uz pomoć sudija: - Jednom sam preko mog prijatelja sudije sređivao da Radnički iz Niša pobedi Velež i ostane u ligi. Desilo se tako da ovaj moj sudija iskoristi odmah prvu priliku da dune u pištaljku za penal protiv Veleža, iako je faul bio na 18 metara. Trči, sećam se, Veležov golman Enver Marić prema sudiji i viče da je faul bio van kaznenog prostora, a sudija mu kaže: „Ako si pravi, odbranićeš“. Odbranio je Marić, ali je penal ponovljen jer se kretao pre šuta (smeh).