Foto: FK Rad

Živo na Banjici

(VIDEO) RAD SE POJAČAO: Sekstet novajlija za čvršću građevinu

Reč je o Nemanji Vidiću, Branislavu Staniću, Marku Bašanoviću,Dušanu Kolareviću, Marku Prljeviću i Milošu Budakoviću

Fudbal
> 08:32h

Fudbalski klub Rad je predstavio nova pojačanja na stadionu Kralja Petra I. Reč je o Nemanji Vidiću, Branislavu Staniću, Marku Bašanoviću,Dušanu Kolareviću, Marku Prljeviću i Milošu Budakoviću.

Veznjak Nemanja Vidić prošlu sezonu proveo je u Radničkom 1923 iz Kragujevca. Igrao je za Zemun i slovenačku HIT Goricu, a zapažene partije pružao je u Javoru, gde je igrao tri godine. Zadnji vezni Branislav Stanić na Banjicu je stigao posle jednogodišnje epizode u Slovačkoj gde je igrao za Zlate Moravce. Predhodno je bio u omladincima Partizana, zatim Teleoptiku, Hajduku iz Kule, Smederevu i Novom Pazaru.

Levi bek Marko Bašanović u redove građevinara došao je iz IMR Rakovice. Pre toga je prošao omladinsku školu Rada. Zadnji vezni Dušan Kolarević je u redove nebesko – plavih došao iz niškog Radničkog gde je proveo tri sezone. Pre toga nastupao je za OFK Beograd, niški Sinđelić, Hajduk sa Liona, novobeogradski Radnički.

Centralni bek Marko Prljević na Banjicu je stigao iz Donjeg Srema, gde je proveo pet sezona. Pre toga nastupao je za Big Bul Bačince, Inđiju i beogradski Policajac.

Golman Miloš Budaković je u redove građevinara došao je iz Bosanskohercegovačkog premijerligaša Mladosti iz Velike Obarske. Pre toga nastupao je za Novi Pazar i šabačku Mačvu, dok je tri sezone proveo u Krakoviji iz Poljske.

Pre njih ugovor na vernost građevinarima potpisali su: Nemanja Arsenijević ( špic, ofanzivni vezista), Zoran Ljubinković (levi bek, štoper), Milorad Dabić (napadač) i Uroš Matić (golman).

http://www.youtube.com/watch?v=fXcMXZJi4sc