Foto: Kurir

Sve gore

LEKARI UPOZORAVAJU: Oliveru Ivanoviću narušeno zdravlje posle 10 dana štrajka glađu

Očekuje se pogoršanje jer lider Građanske inicijative SDP i dalje odbija da uzme hranu

Politika
> 21:32h

KOSOVSKA MITROVICA - Konzilijum lekara bolnice u Kosovskoj Mitrovici ocenio je danas da je zdravstveno stanje Olivera Ivanovića narušeno, ne isključujući mogućnost da dođe do pogoršanja, jer je lider Građanske inicijative SDP nastavio i deseti dan da štrajkuje glađu.

Direktor Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici dr Milan Ivanović izjavio je Radiju Kontakt plus da je zdravstveno stanje Olivera Ivanovića stabilno, ali da ne isključuju komplikacije, jer i pored insistiranja on odbija da uzme hranu.

Rezultati njegovog zdravstvenog stanja pokazuju stanje anemije, slabosti, malaksalosti, dehidratacije, niskog krvnog pritiska (103/58), postoji virusna infekcija, puls mu je usporen, rekao je direktor Zdravstvenog centra. On je dodao da Oliver Ivanović povremeno pokazuje znake psihičke uznemirenosti i nesanice, da uzima potrebne lekove i infuzioni fiziološki rastvor i da je smešten na intezivnoj jedinici kardiologije.

"Konzilijum smatra da je njegovo zdravlje narušeno i ne isključuje pogorrsanje i komplikacije. Oliver Ivanović treba da ima tretman kao i drugi pacijenti na odeljenju, što podrazumeva da mu bude dozvoljen određen broj poseta najbližih članova porodice jer to može uticati pozitivno na tok oporavka", zaključio je dr Milan Ivanović.