Foto: Shutterstock

Ručak

Bosanski burek

Recept dana
> 00:00h

Sastojci: - 500 g mekog brašna - 260 ml mlake vode - 15 g soli - 1 kašika ulja Fil: - 1-2 kašike ulja - 1 glavica crnog luka - 500 g mlevene govedine ili junetine - 1,5 kašičica soli - 1/2 kašičice mlevenog bibera I još: 120 ml ulja Priprema: Umesite testo i dobro ga izradite. Oblikujte osam loptica. Sipajte u posudu 120 ml ulja, uvaljajte loptice i neka u njemu odstoje sat vremena. Na zagrejanom ulju popržite sitno iseckan luk dok ne postane staklast, dodajte mleveno meso, so i biber, pa sve to izdinstajte i ohladite. Na nauljenoj radnoj površini rukama rastanjujte testo tako da bude što tanje (prstima rastanjujte krajeve). Naneti 1/8 fila na duži kraj i uviti u rolnu, pa burek smotati u oblik puža. Ispeći ga i poslužiti s jogurtom.