Foto: AP

Drama u Đevđeliji

(VIDEO) SVE GORE: Makedonska policija suzavcem rasteruje hiljade migranata, policajca uboli u stomak

Skoplje je juče proglasilo vanrednu situaciju zbog priliva izbeglica preko Grčke

Severna Makedonija
> 17:32h

SKOPLJE - Situacija na makedonsko-grčkoj granici sve je gora i makedonska policija je suzavcem počela da rasteruje hiljade migranata koji pokušavaju da uđu na teritoriju Makedonije, a jedan migrant je nožem ubo u stomak makedonskog policajca.

Policajcii su ispalili suzavac jer je masa imigranta razjareno tražila da sklone bodljikavu žicu i puste ih u zemlju.

Foto: Printscreen

Svedoci kažu da je policajac ranjen kad je tim pripadnika makedonske specijalne policije prišla grupi migranata da bi im proverila lične isprave. Jedan migrant je naglo potegao nož i ubo policajca u stomak, javlja makedonski portal Fokus.

Policajac je, kažu svedoci, pao i trzao se na asfaltu u grčevima dok nisu stigla ambulantna kola. Ne zna se da li je policajac preživeo, očekuje se saopštenje MUP Makedonije.

Foto: EPA

Policija, kako je javio Rojtersov dopisnik sa lica mesta, ne dozvoljava novinarskim ekipama da snimaju mesto događanja. Duž granične linije su raspoređene jake policijske snage a postavljena je i bodljikava žica sa namerom da se spreči ulazak talasa migranata iz Grčke u Makedoniju, javili su makedonski mediji..

Foto: AP

Deo migranata se žali na plicijsku brutalnost makedonskih bezbednosnih snaga. Oni kažu da je jednu ženu udario policajac i da se ona sada nalazi u bolnici, ali to za sada nije potvrđeno.

Podsećamo, vlada u Skoplju juče je proglasila je vanrednu situaciju na južnom i severnom delu granice zbog priliva migranata što omogućava i angažovanje makedonske vojske.

http://www.youtube.com/watch?v=0rGXPTxTmcM

(Russia Today, Fokus)