Foto: Printscreen Heute/ Matthias Lauber, Aust

POTRAGA OKONČANA

REŠENA MISTERIJA: Dečak (14) lutao 50 kilometara da bi došao do oca!

Policija tek treba da istraži kako je Marsel Braun stigao do kuće svog biološkog oca koja je desetinama kilometara udaljena od njegovog doma

Austrija
> 00:00h

GRISKIRHEN - Potraga je završena.

Marsel Braun (14) za kojim je policija neprekidno tragala od utorka zazvonio je u četvrtak na vrata kuće u pratnji svog oca. Četrnaestogodišnjak je posle žestoke svađe sa majkom i očuhom napustio kuću u Oberafangu (Oberaffnang) u Altenhofu u ponedeljak popodne i od tada mu se izgubio svaki trag.

Policija je sa psima tragačima i specijalno opremljenim helikopterima neprekidno tražila dečaka, ali bez rezultata. U četvrtak dečak se konačno pojavio. On se u pratnji svog biološkog oca pojavio na vratima kuće.

Nejasno je kako je dečak stigao do oca koji živi u gornjoaustrijskom mesti St. Florujanu (St. Florian am Inn) koje je udaljeno 50 kilometara od Altenhofa.

Marsel je najverovatnije ovaj put prešao peške i autobusom, ali tačne okolnosti tek će utvrditi istraga. Polivija je pokušala da ispita dečaka i sazna gde je proveo noći, šta je jeo i pio, međutim on je samo ćutao. Pošto je bio vidno iscrpljen Marsela su odveli u bolnicu gde je pregledan, a potom je vraćen kući i sada je konačno ponovo sa svojom porodicom.