Nesreća na auto-putu kod Vrbasa

SAOBRAĆAJNA NESREĊA KOD VRBASA: U mercedesu poginula dvojica mladića iz Beograda

Do nesreće je došlo kad je, upravljajući vozilom Nikola Đurić, koji inače nema položen vozački ispit, iz zasad nepoznatih razloga izgubio kontrolu nad vozilom

Crna Hronika
> 00:00h

VRBAS - Dvadesetpetogodišnjaci Saša Blagojević i Nikola Ðurić iz Beograda izgubili su život u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u noći između srede i četvrtka, tri sata posle ponoći, na auto-putu Subotica-Beograd u blizini Vrbasa. Do nesreće je došlo kad je, upravljajući vozilom „mercedes“ beogradskih registracija, Nikola Đurić, koji inače nema položen vozački ispit, iz zasad nepoznatih razloga izgubio kontrolu nad vozilom.

- On je skrenuo udesno, udario u zaštitnu ogradu i sleteo s kolovoza, udarivši u metalni stub. Pored njega je sedela devojka, kao suvozač, a iza njega je bio nastradali Saša, koji je u tom trenutku spavao drugoj devojci u krilu.

S obzirom na to da su nastradali mladići sedeli jedan iza drugog, odnosno na strani vozila koja je udarila u betonski zid, uprkos tome što su se aktivirali vazdušni jastuci, oni su od siline udarca zadobili povrede od kojih su preminuli na licu mesta - kaže izvor Kurira. Na mesto nesreće ubrzo je stigla ekipa Hitne pomoći iz Vrbasa, koja je prevezla devojke do bolnice, gde su im konstatovane lake telesne povrede i ogrebotine, pa su nakon saniranja puštene na kućno lečenje. Uviđaj su obavili nadležni tužilac i pripadnici policije. Tela nastradalih mladića preneta su u Zavod za sudsku medicinu, a vozilo je upućeno na vanredan tehnički pregled.