Foto: Printscreen Heute.at

TRAGEDIJA U GORNJOJ AUSTRIJI

(FOTO) SMRTONOSNA KRIVINA: Mladić (19) izleteo sa puta i zakucao se u kuću!

Vatrogasac Tomas L. je iz za sada nepoznatog razloga izgubio kontrolu nad vozilom u krivini na kojoj je pre 25 godina poginuo i austrijski skijaš Rudolf Nirlih

Austrija
> 13:28h
foto printscreen heute FOTO: Printscreen Heute.at
foto printscreen heute FOTO: Printscreen Heute.at
foto printscreen heute FOTO: Printscreen Heute.at

ST: VOLFGANG - U teškoj saobraćajnoj nesreći u gorneaustrijskom mestu St. Volfgangu (St. Wolfgang) u petak noću poginuo je mladić (19) i to na istom mestu gde je pre 25 godina stradao poznati austrijski skijaš Rudolf Rudi Nirlih (Rudolf Nierlich,25).

Devetnaestogodišnji vatrogasac Tomas L. je iz za sada nepoznatog razloga izgubio kontrolu nad vozilom u krivini (Appesbachkurve) na putu L546. Automobil je probio drvenu ogradu izleteo sa druma i udario u zid prvog sprata kuće pored puta, a zatim pao u jarak i tu ostao zaglavljen.

Kada su stigle spasilačke ekipe vatrogasaca morale su da iseku krov automobila kako bi došli do vozača, koji je bio prignječen u automobilu. Nažalost kada su izvukli telo lekari hitne pomoći mogli su samo da konstatuju smrt mladića. Vatrogasci su bili dodatno u šoku pošto jer stradali momak njihov kolega iz vatrogasne brigade.

Porodica u čiju je kuću udario automobil takođe su bili vidno potreseni zbog smrti mladog vatrogasca, pogotovo što se u njihovu kuću i 18. maja 1991. autom zakucao i poginuo poznati austriski skijaš. Oni kažu da ih je iz sna probudio užasan tresak od kog se zatresla kuća. Kuća je oštećena ali od ukućana niko nije povređen.

Prijatelji stradalog mladića na krivini gde je poginuo u suzama pale sveće.