Foto: Nemanja Pancic

Saoseća sa unesrećenima

VELIMIR STJEPANOVIĆ: Srbi su prošli iste muke kao Sirijci

Gledam na internetu svaki dan šta se dešava i ne znam kako će sve to da se završi. Ne znam koje je rešenje za sve te ljude. I naš narod je prolazio sličnu golgotu ,znamo vrlo dobro kako im je, kaže naš plivač

Ostali sportovi
> 02:00h

BEOGRAD - Najbolji srpski plivač i evropski šampion iz Berlina 2014. godine Velimir Stjepanović komentariše za medije aktuelan problem sa izbeglicama sa Bliskog istoka koji beže od užasnog rata.

- Žao mi ih je. Gledam na internetu svaki dan šta se dešava i ne znam kako će sve to da se završi. Ne znam koje je rešenje za sve te ljude. I naš narod je prolazio sličnu golgotu ,znamo vrlo dobro kako im je. Zato mi je drago kada vidim da se narod u Srbiji solidariše sa njima, da se toj deci donosi voda,igračke,neke osnovne stvari. Nadam se da će muke što pre da se završe i da će jednog dana svi moći opet normalno da žive - rekao je on.

On je istakao za medije takođe koju stvar bi voleo da promeni u Srbiji.

- Koliko god da sami o sebi nekad mislimo da smo loši i pronalazimo mane,mi smo zapravo jako lep i divan narod, koji ima šta da pokaže i čime da se ponosi. Moramo više da se poštujemo da bi nas drugi poštovali. Ako bi baš morao da nađem nešto, možda bi to bilo bacanje otpadaka u prirodu. Voleo bih da imamo više obzira prema takvim detaljima- kazao je Stjepanović za medije.