Foto: Profimedia

Zimnica i dezert

Pinđur i kokos torta

Recept dana
> 00:00h

Pinđur

- 3 kg mesnatih crvenih paprika - 2 kg paradajza - 1 veći plavi patlidžan - 200 g ljutih papričica - veza celera - veza peršuna - glavica belog luka - 2 ravne kašike soli - 2 kašike šećera - 3 dl ulja - 2 dl sirćeta Paradajz, patlidžan, paprike i ljute papričice ispecite u rerni. Oljuštite i sameljite ih na mašini za meso. Sameljite i beli luk. Ugrejte ulje, sipajte mlevenu smesu i pržite 60 minuta. Dodajte sirće, so, šećer, iseckan peršun i celer. Pržite još 20 minuta. Sipajte u tople tegle do vrha, zatvorite i okrenite tegle na poklopac. Tako ostavite da se ohlade, pa ih okrenite na pravu stranu i ostavite na hladno mesto. Kokos torta - 1 l mleka - 3 pudinga od vanile - 10 kašika šećera - 300 g kokosovog brašna - 300 g keksa - 1 margarin - 2 kesice šlaga Skuvajte puding s mlekom na uobičajen način i prohladite ga, pa u njega dodajte umućen margarin. Dobro izmiksajte, a onda dodajte kokosovo brašno i izlomljen keks. Sve lagano izmešajte i sipajte u pleh. Ostavite da se ohladi. Prevrnite na tacnu i premažite šlagom.