Foto: Fonet

Napad na desetu gren slem titulu

KREĆE US OPEN: Iznenadiće vas šta Đoković misli o Federeru i Nadalu

Novak je svestan da je glavni favorit za osvajanje titule u Njujorku i kaže da je pun samopouzdanja, ali...

Tenis
> 03:16h

Novak Đoković je prvi favorit za osvajanje US opena, koji počinje u ponedeljak. Međutim, najbolji svetski teniser smatra da ima žestoku konkurenciju. Tvrdi da Rodžer Federer igra u životnoj formi, kao i da na Rafael Nadal ne sme da se potceni uprkos katastrofalnim rezultatima Španca ove sezone.

Đoković je izgubio tri od svoja prethodna četiri finala. U poslednjem, u Sinsinatiju, savladao ga je upravo Federer.

"Nisam iznenađen što Rodžer igra tako dobro. Usudio bih se da kažem da igra bolje nego ikad u svojoj karijeri. U odličnoj je formi. Često izlazi na mrežu, ne daje vam da uhvatite ritam. Uslovi u Sinsinatiju su mu pomogli da to postigne", rekao je Đoković uoči početka poslednjeg gren slema sezone.

Foto: AP

Srpski teniser smatra da je Švajvcarac i dalje jedan od najboljih tenisera na svetu.

"Uvek je među glavnim favoritima. Igra brzo, dok Marej, Nadal i ja više čekamo tokom poena. Rodžer to zna i na tome zasniva svoju taktiku. Ima dosta toga i u njegovom rasporedu igranja turnira. On najbolje zna kako se priprema za najveće turnire. Zaslužio je da pobedi u Sinsinatiju, sada je na meni da odgovorim. To je ono što sam oduvek voleo kod našeg rivalstva, jer uvek teramo jedan drugoga da budemo bolji", dodao je Novak.

Foto: Reuters

Za razliku od Federera, Nadal već dugo ne postiže vrhunske rezultate.

"Mislim da Rafa može da osvoji US open ove godine", iznenađujuće je prokomentarisao Đoković i pojasnio:

"Federer je bio u sličnoj situaciji 2013. Nadal ne igra na vrhunskom nivou, ali mu se nešto slično ranije desilo, pa se vratio se i imao jednu od svojih najboljih sezona. Mnogo ulaže u svoju igru i možda zato njegovo telo trpi više. On je jedan od najvrednijih tenisera na svetu, siguran sam da je motivisan i zato ne mogu da ga otpišem".

Prvi reket sveta kaže da ga porazi u finalina Rolan Garosa, Rodžers kupa i u Sinsinatiju nisu pokolebali.

"Spreman sam za US open. Samopouzdanje mi ne nedostaje. Verujem da ću u Njujorku dostići najviši nivo forme", zaključio je Novak Đoković, koji će u ponedeljak u prvom kolu igrati sa Brazilcem Žoaom Souzom.

Srpski teniser je od devet gren slem titula jednu osvojio na US openu, 2011. godine.