Šestopratnica

VELIKI POŽAR U STAMBENOM NASELJU: Najmanje 11 ljudi poginulo u Saudijskoj Arabiji

Vatra je izbila jutros u podrumu stambenog kompleksa "Radium" u istočnom gradu Kobar koji koristi i državni naftni gigant "Saudi Aramko" za smeštaj svojih radnika

Planeta
> 10:52h

KOBAR - Najmanje 11 osoba je poginulo i 206 povređeno u požaru u stambenom kompleksu u Kobaru, gde stanuju strani radnici zaposleni u saudijskom naftnom gigantu.Generalna direkcija za civilnu odbranu saudijskog ministarstva unutrašnjih poslova saopštila je da su neki od povređenih u kritičnom stanju i da su žrtve različitih nacionalnosti.

Požar je izbio jutros oko 6 sati po lokalnom vremenu u podrumu stambenog kompleksa "Radium" u istočnom gradu Kobar koji koristi i državni naftni gigant "Saudi Aramko" za smeštaj svojih radnika, prenela je agencija AP. Vlasti su navele da su stanovnici okolnih zgrada evakuisani helikopterima koji su učestvovali u operaciji spasavanja zajedno sa vatrogascima, dodaje AFP.

Očevici su naveli da je najmanje 30 vozila hitne pomoći, vatrogasci, spasioci koji pomažu u evakuaciji i tri helikoptera stiglo u stambeni kompleks od više objekata koji je "relativno nov i lepo izgrađen".

Iz kompanije "Aramko" su naveli da je istraga u toku u stambenom kompleksu "Radium" koji čini osam šestospratnica sa ukupno 486 stanova koje koriste, između ostalih, saudijska državna kompanija za smeštaj dela stranih radnika od ukupno 55.000 svojih zaposlenih, dodaje Rojters.