Foto: Tanjug

Kriza azilanata

Austrija: Iz bolnice nestala deca i migranti

Deca su prebačena u bolnicu pošto su bila u kritičnom stanju zbog dehidracije

Austrija
> 21:34h

BEČ - Austrijska policija saopštila je da su sirijska deca i njihove porodice, koji su pronađeni u kamionu sa 26 migranata u blizini granice sa Nemačkom, nestali su iz bolnice, gde im je bila ukazana pomoć.

Deca su juče prebačena u bolnicu pošto su bila u kritičnom stanju zbog dehidracije, preneo je Bi-Bi-Si (BBC). Kamion sa izbeglicama iz Sirije, Avganistana i Bangladeša, naguranim u zadnjem delu vozila, zaustavljen je u gradiću Sankt Peter am Hart, u blizini granice sa Nemačkom, objavila je APA, citirajući lokalnu policiju.

"Stigli smo u poslednji čas", izjavio je David Furtner iz austrijske policije, dodajući da je u kamionu bilo izuzetno vruće i da su deca zbog dehidracije već imala vrtoglavicu.

Austrijska policija je uhapsila 29-godišnjeg vozača, Rumuna, dok su deca - dve devojčice i dečak uzrasta između godinu i pet godina - i njihovi roditelji prebačeni u bolnicu u obližnji grad Braunau. Pre samo dva dana je na autoputu u blizini austrijskog grada Parndorfa pronađen napušten kamion hladnjača sa telima 71 mrtva migranta.