Foto: Shutterstock

Predjelo

Meksička pica s mlevenim mesom

Recept dana
> 19:00h

Sastojci: Za testo: - 250 g brašna - 1/2 kašičice soli - 1 kašičica suvog kvasca - 1 dl vode - 2 kašike ulja Nadev: - 450 g mlevene junetine - 1/2 crnog luka - 1/2 vezice peršunovog lista - 2 kašike ulja - 1 dl paradajz-pirea - 1/4 šolje pasulja iz konzerve - 2 feferona - 1 uska, a duga paprika - 1 kašičica korijandera - malo kima - 150 g sira trapista Priprema: Zamesite testo od brašna, kvasca otopljenog u vodi i ulja. Sipajte mlaku vodu i neprekidno mešajte dok ne postane glatko. Na ulju prepržite iseckan crni luk, dodajte mleveno meso i dinstajte dok tečnost ne ispari. Ostavite se masa ohladi, pa dodajte iseckan peršun. Ostatak ulja (najbolje je maslinovo) pomešajte s pireom od paradajza. U to dodajte malo soli, korijandera i kima. Narendajte sir. Očistite papričice od koštica i naseckajte ih (ako ne volite ljuto, izostavite ih). Papriku isecite na kolutiće. Četiri kore od testa premažite sosom od paradajza, nanesite mleveno meso, pasulj, papričice i izrendan sir po vrhu. Picu pecite u rerni oko 20 minuta.