Pred izbore

SARA PEJLIN SJAJNA PODRŠKA TRAMPU: Emigranti u Americi bi trebalo da govore američki

Ako već hoćete da živite u ovoj zemlji, a bolje bi vam bilo da ste ovde legalno, morate govoriti engleski, rekla je političarka poznata po gafovima

Planeta
> 05:12h

Izjava Sare Pejlin, o potrebi da svi doseljenici nauče i služe se engleskim jezikom, ponovo je bacila svetlo na bezbroj gafova koje je imala ova žena koja pokušava da se bavi politikom.

Ona je u žižu svetske javnosti dospela 2008. kada je bila kandidatkinja za potpredsednicu SAD-a. Ovih dana, izjavila je da iako je prednost govoriti tečno strani jezik, imigranti bi morali da nauče engleski koji je razumljiv svima.

"Trebalo bi svi da pošaljemo poruku i da kažemo, ako želite da budete u Americi, morate ovde da budete legalno ili ćete morati da odete, a ako ste već ovde, naučite američki", rekla je trenutak pre nego što se ispravila: "Mislila sam, hajmo da govorimo engleski što je ujedinjujući faktor nacije i jezik koji svi razumeju".

Američki bogataš Donald Tramp i dalje dominira u anketama u državama Ajova i Nju Hempšir (koje se prve anketiraju), a posebno nakon što je nagrdio rivala džeba Buša koji je prošle nedelje u kampanji govorio španski. Buš govori dva jezika i supruga mu je rođena u Meksiku pa se izražava i na španjskom kad god mu prilika dopušta, piše Hafington post.

Donald Tramp, koji gradi svoju predsedničku kampanju na protivmigrantskoj retorici, izjavio je kako je SAD ‘nacija koja govori engleski.’