Foto: Facebook

Priča koja je potresla svet

SIN SIRIJCA KOGA JE SAPLELA MAĐARSKA SNIMATELJKA: Da li ta žena ima srce?

Njegov sin Muhanad Abdul Mohsen rekao je za arapske medije da je njegov otac u naručju nosio svog mlađeg sina Zaida od 7 godina

Planeta
> 07:12h

Ceo svet zna za ime Petre Laslo, ali niko ne zna ime čoveka kog je ova mađarska snimateljka saplela pred policijom dok je bežao sa detetom u naručju. Za arapski njuz sajt www.alaan.tv, sin čoveka koga sada zna ceo svet ispričao je njegovu tragičnu priču. Osama al Mohsen koga je ceo svet zapamtio, je izmučen čovek koji je proveo godinu i po dana u Turskoj nakon što je pobegao iz svog rodnog grada iz Sirije.

Njegov sin Muhanad Abdul Mohsen rekao je za arapske medije da je njegov otac u naručju nosio svog mlađeg sina Zaida od 7 godina. Od trenutka kada je prepoznao svog oca na snimku koji je obišao svet, njegov najstariji sin koji je ostao u Turskoj moli sve ljude da mu pomognu sa bilo kakvim informacijama o njegovom ocu, da li je na sigurnom, da li je dobro...

"On je samo pokušao da pobegne u Evropu u potrazi za sigurnošću", rekao je Muhanad.

Osama Al Mohsen proveo je godinu i po dana u Turskoj, ali zbog teške ekonomske situacije morao je dao proba da ode u Evropu:

"U Turskoj smo zarađivali samo 10 dolara dnevno", rekao je njegov sin.

On je napustio svoj rodni grad Der Ezur zbog rata, režima i Isis-a. Pre rata u Siriji bio je uspešan fudbalski trener "drim tima", tačnije kluba al Fotuva SC koji je igrao u sirijskoj premijer ligi.

Al Mohsen je je bio proglašen za "ranog revolucionara" i bio je zatočen i mučen od strane režima Asada. Na kraju intervjua, sin je novinarki postavio samo jedno pitanje vezano za snimak na kom je video svog oca kako pada na zemlju zbog mađarske snimateljke:

"Da li ta žena uopšte ima srce?"