Foto: AP

Ručak i pecivo

Čorba od blitve i krompira

Recept dana
> 20:22h

Čorba: SASTOJCI: 300 g krompira 300 g blitve 1 manja glavica crnog luka 1 čen belog luka 100 ml kisele pavlake so, biber, biozačin malo ulja 2 jajeta PRIPREMA: Crni i beli luk sitno iseckati, propržiti na malo ulja, pa dodati litar vode. Kad proključa, dodati krompir isečen na kockice, blitvu i začine, pa kuvati na umerenoj temperaturi oko 25 minuta. Štapnim mikserom ili u blenderu izmiksati čorbu, posoliti i pobiberiti. Dodati kiselu pavlaku. Vratiti na vatru i, dok čorba lagano „struji“, lagano sipati umućena jaja. Hleb s bananom i orasima SASTOJCI: 160 g brašna 120 g šećera 200 g ispasiranih banana 2 kašičice praška za pecivo 1/2 šolje ulja + malo za podmazivanje malo soli 1 vanilin-šećer 70 g seckanih oraha PRIPREMA: Zagrejte rernu na 180 °C. U posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so. Posebno umutite jaja, banane, ulje i vanilin-šećer i dodajte mešavini s brašnom. Sve dobro promešajte, pa na kraju dodajte orahe. Smesu sipajte u nauljen i pobrašnjen pleh i pecite 35-40 minuta, dok lepo ne porumeni