Foto: AP

Suzi Fejvor Hamilton sve priznala u memoarima

(VIDEO) ŠOKANTNA ISPOVEST ATLETIČARKE: Od prostitucije sam zarađivala 600 dolara na sat

Hamilton (47) je u svojim memoarima "Brza devojka: Život u begu od bolesti", priznala da pati od bipolarnog poremećaja.

Ostali sportovi
> 15:28h

VISKONSIN - Bivša američka atletičarka Suzi Fejvor Hamilton priznala je da je vodila dvostruki život i da je istovremeno bila sportista i prostitutka. Hamilton (47) je u svojim memoarima "Brza devojka: Život u begu od bolesti", priznala da pati od bipolarnog poremećaja. Ova knjiga će se pojaviti u Americi 14. septembra. Američki mediji su objavili pojedine delove iz memoara ove atletičarke, koja je najbolje rezultate postizala na 1.500 metara.

http://www.youtube.com/watch?v=N50onEHuA2A
Suzi tvrdi da je sve počelo na OI u Sidneju 2000. kada je namerno pala i glumila povredu. "Moj san o osvajanju olimpijske medalje bio je završen i, umesto da završim trku. To je bio trenutak nakon kog će sve poći nizbrdo. Tada to još nisam znala, ali to je bio prvi korak prema dole. Nije prošlo dugo vremena i od lekova sam se počela osećati jako dobro. I to ne samo dobro, nego izvrsno. Odjednom sam postala vrlo otvorena, sa svima sam želela da razgovara", rekla je ona, a potom je ispričala kako je počela da se bavi prostitucijom u Las Vegasu.
http://www.youtube.com/watch?v=bNOBthesB08
Atletičarka se obratila vlasniku jedne eskort agencije, koji joj je dao ime Keli Lundi. Zarađivala je 600 dolara po satu. "Jednom se dogodilo da sam ujutru istrčala polumaraton, a zatim sam potrčala u avion za Las Vegas gde sam iste noći imala seks sa petoricom", izjavila je Hamilton.
http://www.youtube.com/watch?v=xpVjZgJNLMI
Njena tajna otrivena je 2012. godine posle susreta sa suvlasnikom portala "Smoking Gan". Ona je potom pristala da se leči, a dobila je dijagnozu biopolarnog poremećaja. "Nikada, zbog onoga što se dogodilo, neću osećati sramotu, jer se radilo o bolesti", priznala je ona.