Foto: Printskrin/Youtube

Hitno

GORDANA SUŠA: Hitno zaštitimo maloletnike od rijalitija MARIĆ: To je uslov za EU integraciju

Sada su svi tobože šokirani što mladi to mogu da vide. A to je ista ona omladina koja pre ponoći ne krene na splavove, rekao je Marić

Stars
> 00:00h

Novinarka Gordana Suša, članica Regulatornog tela za elektronske medije, predložiće na sutrašnjoj sednici zabranu emitovanja rijaliti programa nakon 22 sata. Ona traži da se Farma, Parovi i Veliki Brat označe kao sadržaji neprikladni za mlađe od 16 godina i time i zabrani njihovo emitovanje u dnevnim terminima.

"Smatram da moramo hitno da zaštitimo maloletnike u Srbiji. Analize RTEM pokazale su da se od jutra pa tokom čitavog dana u ovim rijalitijima prikazuju najgroznije stvari, a to je vreme u kome deca i mladi gledaju TV. Sve komercijalne televizije bez razlike, krše zakon i tome treba stati na put", rekla je Suša medijima.

Foto: Zorana Jevtić

Milomir Marić, direktor televizije Hepi ne deli njen stav i smatra licemernim Sušine navode.

"Sada su svi tobože šokirani što mladi to mogu da vide. A to je ista ona omladina koja pre ponoći ne krene na splavove. Uostalom, rijalitiji nisu naš izum, nego smo ih uveli da bi se evropeizirali. I to se u okviru ovih evropskih integracija baš lepo primilo. Stručnjaci u tom RTEM bi morali da znaju da su rijalitiji programi jedan od uslova naših EU integracija", ispričao je Marić medijima.