Foto: Profimedija

Sramota

BOLESNIK S NANOGICOM: Uhapšen jer se lečio uljem od kanabisa!

Zoran Gugleta, koji boluje od raka kostiju, završio iza rešetaka jer je u kući pravio prirodni preparat koji mu je pomagao

Društvo
> 00:00h

BEOGRAD - Za ulje od cvetova kanabisa veruje se da pomaže u lečenju kancera, a Zoran Gugleta iz Nove Pazove, koji boluje od raka kostiju, uhapšen je zato što ga je pravio. Kako nezvanično saznajemo, Gugleta je juče saslušan i pušten na slobodu, ali najverovatnije će morati da nosi nanogicu narednih šest meseci. Krenulo nabolje - On se već sedam-osam godina bezuspešno leči po klinikama. Prošle jeseni je odbio hemiju, počeo da se leči uljem od cvetova kanabisa. Njegova porodica dala je mnogo novca za lečenje i više nije imala. Zato je sebi skoro zasadio kanabis, krenulo je nabolje i sad mu je i ta nada uskraćena - navodi se u saopštenju organizacije Anonimus Srbija koja podseća da američka zdravstvena komora priznaje da kanabis uništava ćelije kancera. I ćerka bolesna - Uhapsiti bolesnog čoveka i uskratiti mu lek jednako je ubistvu, za šta ćemo ih smatrati odgovornim! Antihumani zakon mora se ukinuti. Da bi sve bilo gore, Zoranova ćerka, koja se brinula o njemu, pre nekoliko dana je zadobila teške opekotine od gasa koji im je u kući eksplodirao i Zoran se nadao da će moći da napravi ulje i za meleme - dodaje se u saopštenju. (M. L.)

Nije prvi put VLADIMIR TRI GODINE U ZATVORU Ovo nije prvi put da se iza rešetaka nađu oni koji su ulje od kanabisa koristili u medicinske svrhe, što inače u Srbiji i dalje nije dozvoljeno. Vladimir Jojkić iz Srbobrana nedavno je osuđen na tri godine zatvora zbog neovlašćene proizvodnje droge. On je od marihuane pokušao da napravi ulje za majku, koja je bolovala od raka, od čega je i umrla.