Foto: Reuters

Abdul Mohsen već stigao u Španiju

PRIČA SA SREĆNIM KRAJEM: Sirijac koga je je saplela mađarska snimateljka biće trener u Madridu

Njega je 8. septembra, dok je bežao od policije na mađarskoj granici saplela kamermanka Petra Laslo, a Mohsen je pao dok je držao sedmogodišnjeg sina

Fudbal
> 18:06h

MADRID - Sirijski trener Osama Abdul Mohsen, koji je postao poznat pošto ga je mađarska snimateljka saplela na granici dok je nosio dete, dobio je poziv španske fudbalske akademije da dođe u Španiju. Mohsen je slavni sirijski fudbalski trener, a do pre nekoliko nedelja je živeo u Deir Ezoru. On je radio kao trener u klubu Al-Fotuva. Mohsen je zbog rata u Siriju krenuo u zapadnu Evropu. Njega je 8. septembra, dok je bežao od policije na mađarskoj granici saplela kamermanka Petra Laslo, a Mohsen je pao dok je držao sedmogodišnjeg sina.

http://www.youtube.com/watch?v=wDwKDzUx2zk
Direktor Udruženja fudbalskih trenera CENAFE u Madridu Migel Anhel Galan odlučio je da reaguje i da Mohsenu ponudi posao. "Odlučili smo da pomognemo našem kolegi treneru. Bilo nam je žao kada smo pročitali njegovu životnu priču u novinama. Želimo da mu ponudimo da radi u našoj organizaciji", rekao je Galan i dodao da će njegovo udruženje da obezbedi stan za Mohsena i njegovu porodicu. Mohsen je sa dva sina doputovao u Španiju, a njegova supruga i dvoje dece se još nalaze u Turskoj.