Foto: Facebook

Drama na Horgošu

SVIREPO: Mađarska policija suzavcem napala novorođenče, srpski lekari je spasli!

Juče je ovo malo biće od jednog meseca takođe bilo poprskano suzavcem od strane mađarske policije!!! Naši lekari su mu pružili pomoć... I danas smo tamo! Nadamo se mirnijem danu, napisali su iz organizacje Sačuvajmo bebe

Društvo
> 22:30h

HORGOŠ - U sukobu mađarske policije i migranata do kojih je došlo u sredu, snage bezbednosti nisu gledale na koja udaraju, pa se tako na meti našla i beba od samo mesec dana.

Ona je povređena suzavcem, a sprski lekari su pritrčali i pružili joj neophodnu pomoć.

"Juče je ovo malo biće od jednog meseca takođe bilo poprskano suzavcem od strane mađarske policije!!! Naši lekari su mu pružili pomoć... I danas smo tamo! Nadamo se mirnijem danu", napisali su na Fejsbuk profilu Sačuvajemo bebe.

Podsetimo, mađarska policija otvorila je jednu ogradu, kada su migranti pomilslili da će nesmetano ući u njihovu zemlju, ali su ih dočekali suzvaci i vodeni topovi. Migranti su uzvratili kamenjem i plastičnim flašama, a pripadnici mađarske policije su počeli da pucaju i da ih tuku pendrecima.

Na meti mađarske policije našli su se i naši lekari hitne pomoći koji su pokušavali da pomognu migrantima, kao i novinari koji su došli da izveštavaju. Oni su pretučeni, oprema im je polomljena i terali su ih da brišu video zapise koje su napravili.