Foto: Beta Fina

Rešavanje izbegličke krize

MILANOVIĆ O ZATVARANJU GRANICA: Srbija je muha, a mi smo orao

Ministar Aleksandar Vulin upozorio je sinoć Hrvatsku da ne zatvara granicu i međunarodne puteve na šta mu je hrvatski premijer slikovito odgovorio

Hrvatska
> 00:00h

ZAGREB - Hrvatski premijer Zoran Milanović je na konferenciji za novinare, povodom izbegličke krize koja u Hrvatskoj traje drugi dan, nazvao "muhom" Srbiju, koja se sa tim problemom suočava mesecima i kroz koju je prošlo gotovo 170.000 izbeglica.

Upitan da prokomentariše upozorenja iz Srbije zbog zatvaranja granica, Milanović je rekao: "Orao ne lovi muhe. Mi smo orao".

Ministar Aleksandar Vulin upozorio je sinoć Hrvatsku da ne zatvara granicu i međunarodne puteve, istakavši da će Srbija u tom slučaju zatražiti zašititu pred međunarodnim sudovima.

"Želimo da upozorimo Hrvatsku i svaku drugu zemlju da ne dolazi u obzir zatvaranje međunarodnih puteva i da ćemo zaštitu svojih ekonomskih i svakih drugih interesa zatražiti pred međunarodnim sudovima", rekao je Vulin Tanjugu. Vulin je povodom najave da će Hrvatska zatvoriti granice rekao da Srbija neće plaćati cenu tuđe nesposobnosti.