Foto: Profimedia

Napad hakera

HRVATI OČAJNI: Nemaju Internet, ne rade telefoni, ni novac sa bankomata ne mogu da podignu

Očekujem smanjenje računa ovog meseca. Ovo što danas zbog vas prolazim je prava kalvarija, napisala je nezadovoljna korisnica hrvatske telefonske mreže

Hrvatska
> 23:44h

U mreži Hrvatskog Telekoma sinoć je došlo do kvara zbog čega brojni građani širom Hrvatske imaju problema. Ne radi im internet i ne mogu da uspostave pozive.

Korisnici su se panično javljali: "Ne možemo na internet! Ne rade ni fiksni telefoni". Zbog poteškoća u radu fiksne i mobilne mreže jutros dolazi i do problema pri uspostavljanju poziva prema dežurnim službama, izvestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Na benzinskim pumpama i nekim prodavnicama u Zagrebu ne prolaze kartice, a i bankomati, koji imaju veze preko HT-a, ne isplaćuju novac.

"Mama nije mogla hitnu da dobije. Još uvek ne znam šta se dešava kod nje i luda sam. Očekujem smanjenje računa ovog meseca. Ovo što danas zbog vas prolazim je prava kalvarija", napisala je korisnica Martina na Fejsbuku.

U međuvremenu je Tviter korisnik "KuNaNeT" preuzeo odgovornost za rušenje HT-ove mreže. Tvrdi da se radi o DDoS napadima. Najavio je i nove napade na druge telekomunikacijske operatere.