Narko obračun

KUMOVE UBILA ISTA BANDA: Policija istražuje likvidacije članova Jotkinog i Veterničkog klana

Policija proverava da li su Opačić i Petrović imali neke zajedničke poslove koji su ih i koštali glave

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - Ubista Gorana Petrovića (49), koji je likvidiran u Kruševcu i njegovog kuma Nenada Opačića (54) koji je ubijen u Novom Sadu, naručio je suparnički narko-klan, prenose mediji.

Kumstvo Petrovića i Opačića potiče iz zajedničkih zatvorskih dana.

- Opačić je po izlasku Petrovića iz zatvora nekoliko puta, tokom slobodnih vikenda odlazio kod njega u Kruševac. Ta veza je sada jedan od glavnih pravaca istrage jer postoji mogućnost da iza Petrovićevog ubistva kao nalogodavac stoji ista osoba koja je u februaru naredila i ubistvo Opačića - kaže za medije izvor upoznat sa istragom.

Policija proverava da li su Opačić i Petrović imali neke zajedničke poslove koji su ih i koštali glave.

- Opačić je bio u poslovima sa drogom, pokušavao je da uzme primat na novosadskom tržištu. Da li je i Petrović imao veze sa drogom i da li je to ta kobna veza, sada je predmet istrage - priča izvor za medije.

Bitan detalj istrage je da se ubistva Opačića i Petrovića bitno razlikuju po načinu izvršenja, što bi moglo da ukazuje na angažovanje dve različite ekipe.

Petrović kojeg su zvali i Jotkin general, ubijen je u teretani hotela "Golf" u Kruševcu. Svi tragovi ukazuju na to da je ubistvo bilo detaljno planirano i pripremljeno.

S druge strane za ubistvo Opačića angažovan je Janoš Šnajder, sitni diler iz Novog Sada.Policija veruje da je naručilac ubistva jedan od vođa beogradskog podzemlja, ali za tu sumnju nema dovoljno dokaza.